Пет причини хич да не бяхме стъпвали на работа в събота

14796
Пет причини хич да не бяхме стъпвали на работа в събота
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Събота, 13 декември. Направо е като за петък 13-ти, независимо кой месец. Защото отработваме – отново. Та да има как да ни върви икономиката.

Факт е, че година след година, след година работодателите мрънкат как производителността е малко. Факт е, че синдикатите, а и не само, им отвръщат с „парите са малко”. Гладна мечка хоро не играе – затова ето няколко причини защо не трябва да се отработват празници.

11 (де)мотивиращи мисли за работата в събота

Работата в събота е една от онези несправедливости, с които просто трябва да се примирим. Тъкмо си мислиш, че не трябва да ставаш рано ...

1. Защото е събота – ден за размисъл. Размисъл какво е станало предната седмица (това го пиша само заради наченките си на съвест), къде да ида да се поразсея, на кои мачове през уикенда евентуално да заложа, може даже да поизчистя малко, но чиниите няма да мия – вижте ТУК защо.

2. Защото ще изпълним поговорката: „Те ме лъжат, че ми плащат, аз ги лъжа, че им работя”.

3. Защото икономиката ни няма да цъфне, ако пропуснем ден или два.

4. Защото идва Коледа – време е за добрини. Добро дело щеше да е тази събота да се използва за почивка на организма преди тежката серия празници в края на годината. Някой ако каже, че по Коледа и Нова година си почива, веднага го нареждаме там при 240-те лъжци до Паметника на Цар Освободител. Няма нормален човек, който може да си почине от толкова роднини, приятели, ядене и пиене.

30 мин. сън след обедната почивка повишава работоспособността

Работниците във фабрика за електроника в китайската провинция Гуандун имат право всеки ден да дремят половин час на столовете си след о...

5. Защото е тъпо да работиш само за тролове. Дори те се излежават – от сутринта само за съдиите и шпионите взеха отношение!

За да не забиваме съвсем нож в гърба на шефа, който сега е на вилата, нека все пак измислим и една причина да се работи. Защото не сме си свършили работата! Но тя пък да не е заек, че да избяга (извинявай, шефе).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com