X
 
 

Подаръкът от ГЕРБ за "Стрелбище" - бъдещ ГРОБ

22299 22
photo of Подаръкът от ГЕРБ за "Стрелбище" - бъдещ ГРОБ
Снимка: Инициативен комитет Стрелбище
Снощи (13 юли) се проведе втори протест срещу планирания строеж на 43-етажен небостъргач на ъгъла на бул. "България" и бул. "Петко Тодоров", в столичния квартал "Стрелбище".

Коментар на редактора

Небостъргач в "Стрелбище" изглежда ще има, но ще е по-нисък

С право хората в "Стрелбище" се опасяват от строеж на голям небостъргач. Това заяви главният архитект на София Здравко Здравков, визира...

Говорим за поредния емблематичен проект, който си пробива път под благия поглед на "строителите на нова София". Този проект го одобрява Общинският съвет, по времето когато Бойко Борисов е кмет на София, а проектът е внесен от общински съветник от НДСВ (Кирил Арсов), от общински съветник от партията на Софиянски (Петър Атанасов), от общински съветник от "Демократи за София" (Атанас Медникаров) и от общинския съветник от "Гергьовден" Радослав Тошев, който два мандата поред след това е съветник от ГЕРБ! Показателно е какво каза часове преди протеста наследницата на Борисов в София Йорданка Фандъкова пред БНТ - имало дилема какво да се прави с високото строителство в столицата: дали да се спазва закона или целесъобразността?! Интересно каква е тази целесъобразност - същата, от която нечии джобове се пълнят с комисионни ли?

Ако беше само за парите, естетиката или дори за градинката, където трябва да се строи, може да се каже "какво пък толкова искат тези, това си е частен интерес, защитен от съда". Само че не е единствено това - в района има подпочвени води. За да се построи 150-метрова сграда, ще е необходим огромен изкоп за основите, а той буквално ще представлява мила покана за подпочвената вода да се събере на това място - защото това е основно свойство на водата, да запълва празни пространства. И тогава идва въпросът - какво ще се случи с основите на околните 6-7 етажни блокове? И КОЙ ще носи отговорност за застрашените човешки животи, защото няКОЙ решил да се нагуши с пари покрай метрото?

Отговорите на тези въпроси са пределно ясни. А Фандъкова, строителите от НИКМИ, които все намират общ език със Столична община от времето на Стефан Софиянски насам, и на който още там му блестят очичките в конфигурация "$$$", добре да си помислят - защото току виж съпротивата се окаже много по-сериозна, отколкото са способни да понесат.

Битката на "Стрелбище": Колосален небостъргач още не може да има, метрото и подпочвена вода могат да спасят живописна градинка

Небостъргач от 43 етажа при кръстовището на столичните булеварди "България" и "Петко Тодоров" едва ли ще има, а със сигурност в момента...

Actualno.com

Етикети:

22 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Октомври 5 Октомври преди 10 месеца Профил на трол?
  Лъжеца , щатният гербераст не обяснява , че самото Изчадие на Сатаната борисов е МУТРА Приятел на маджо , маргините и разбира се пашата. Преди герб бяха и врачки и гадатели / първият бизнес на р.п/ Сега за строежа кой колко построил е излишно да се коментира. Тези който ликвидираха промишленоста , криминалната приватизация назначиха пък лиляна павлова в една много важна агенция. Те СТЕ ВИЕ нищ виж още ›› ожество 4.1
 • Октомври 5.1 Октомври преди 10 месеца Профил на трол?
  Най малкото Изчадието борисов през 2008 обещаваше наказания за всички виновни , а после беше коалиционен партньор с тях. Заприличахме на държава след като ввс слезна на земята. Хаос и разпад навсякъде , свръхкорупция. Това донесе ес , както и ислямски престъпници/чки на наша издържка и разбира се свърхбогат борисов и висш състав на Бандата герб.
  : 15 !
 • Октомври 5.2 Октомври преди 10 месеца Профил на трол?
  И другото човекоподобно драганова пък изрежда кой кмет къде завършил ? А , къде е завършил борисов бойко ? В Щаба на Д.С. край Симеоново ли ? Дегенерат , престъпник , Национален предател , ВРАГ НА НАРОДА. Крайно време е за Радикална опозиция Аз не търся компромис с вас. Аз искам да си получите заслуженото. Без никакви съображения за хуманност.
  : 11 !
 • Анонимен 5.3 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Как квичи една червена свиня!
  : 5 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Октомври 4 Октомври преди 10 месеца Профил на трол?
  Що за изрод трябва да бъдеш по душа за да бъдеш гербераст.? Очевидно голям. А , партията герб се появи от нищото нали ? Нима борисов не беше кучето на негово нищожество дето пък беше в коалиция с АНтибсп и АНТИдпс ? Нима изчадието борисов бойко не напуска пожарната за да остане член на Бкп дори е още тогава. Нима човекоподобното павлова не е внучка на Другарят Павлов , нима и оново човекоподобно д виж още ›› обрев не е син на шефа на О.к на Бкп в Хасково ? МРЪСНА НОМЕНКЛАТУРА , ДЕГЕНЕРАТИ/КИ , ЧОВЕШКИ ОТПАДЪЦИ КАКТО И КОЙТО И ДА Е БИЛО ОТ КЛИКАТА 1989.
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Октомврийский,ти си обикновен платен рубладжийски Боклук! По времето на Борисов и ГЕРБ в България се построи толкова ,колкото не беше строено от времето на "развития социализъм"! Преди ГЕРБ бяха мутри ,ограбване на държавата,пирамиди,обири на банки,бладнешка приватизация,заменки за милиарди,ликвидация на селското стопанство и индустрията! Откакто ГЕРБ са на власт и България и член на ЕС виж още ›› отново започнахме да заприличваме на държава ! Но ти си чугунена комунистическа глава,която предпочита да му се плаща да е сляп и тъп,и предпочита миризмата на рублите!
  : 14 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 3 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Не мога да разбера, защо хората така защитават ГЕРБ, да те са виновни и да взели зса си паричките. Никой не коментира, че промениха закона заради НИКМИ, за да могат да строят небостъргачи на кръстовища. Също никой не пита, как и защо са им издадени разрешителни за такъв строеж и т.н. Просто това трябва да се спре, как лесно, да им се отнеме правото на строеж на толкова голяма сграда и да се направ виж още ›› и да е за норманла такава в рамките на устройственият план. Ама няма воля, защото тогава ще трябва да се върнат много парички.
 • Октомври 3.1 Октомври преди 10 месеца Профил на трол?
  Бандата герб има около 22% при 50% НЕ гласували.Това прави около 10% . Една голяма част от тях са закупени , другите имат пряк интерес и останалото е възможно най лумпенизираната част от Народа. Иначе ако визираш щатният гербераст 2 , марги драганова от фейсбук , ами те не са хора. Човекоподобни са.
  : 13 !
 • Анонимен 3.2 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  А Бе комуноиден Дебил,лъжа ли е, че с гласовете на ГЕРБ е отдаден терена ...лъжа е ! За това комунистите сте чугунени глави ! До последно ще лъжете и на бялото ще викате черно!
  : 11 !
 • Анонимен 3.3 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Не виждам защо обиждаш и се надявам да не мен. Но е факт, че БСП не са управлявали София след 1991г. СДС и ГЕРБ са едиснсвените лапали от столицата. От 2005г. Бойко е кмет с мнозинство в общинския съвет (с или без ГЕРБ), хайде сега ми кажете как някой реши, че той не е дал "благословия" на замяната на имота. Подчертавам - ЗАМЯНА, не покупка!!! Нямало как да са ГЕРБ, то вие и мозъци няма виж още ›› те ама хайде!
  : 14 !
 • Анонимен 3.4 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  СДС и БСП са управлявали София! ГЕРБ печелят изборите чак 2007 година! Но не ги различавам много в синьо-червената мъгла!
  : 7 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 2 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Статията е откровена лъжа и манипулация! ГЕРБ е основана като партия чак на 3 декември 2006година ,и не е било възможно с "нейни гласове в СОС" да са давани "подаръци",като тя още не е съществувала като партия! Така че Ачев,като лъжеш,поне го прави както трябва!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  В голяма заблуда си!
  : 9 !
 • Sinnvoll 2.2 Sinnvoll преди 10 месеца Профил на трол?
  2. не се коси, вестника е "червен" и в техният стил работи и Ачев. Драска все едни небивалици да дава "храна" на тролове като Октомври и пидоРашка.
  : 6 !
 • Sinnvoll 2.3 Sinnvoll преди 10 месеца Профил на трол?
  И после самият Ачев обвинява, тези които не мислят като него за тролове! А той не "вижда", че яко троли в своите "произведения"!
  : 5 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 1 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Ачев ,първо научи кога е харизан този имот ,и как съда е отхвърлил жалбата срещу неговото построяване ,тогава намесвай ГЕРБ! Защото имота е придобит по време на тройната коалиция и когато съда е решил ,че е в "правото"си да строи,какво общо имат ГЕРБ! Всъщност,сигурен съм че това ти е известно,важното е да се...лъже!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Мутренски трол, провери решение номер 799 на Столичния общински съвет (СОС) от 26 октомври, 2006 година за какво е и КОЙ тогава е кмет на София - не е крадливата Тройна коалиция, София в червен политически цвят никога не е била. А сагата за този имот специално води началото си от Стефчо Крадлянски (Софиянски), но Бойчето достойно продължава по утъпканата пътечка ...
  : 10 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Значи пак си стигна до 2006 година! И след като им е даден имота,и съда е решил че са в правото си на строеж,какво общо има Борисов? Сигурно съдията е бил от ГЕРБ...
  : 8 !
 • Анонимен 1.3 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Общото с Борисов е, че парцелът е даден с одобрение в СОС главно с гласовете на ГЕРБ, а всички знаем, че ГЕРБ правят каквото им каже Борисов. Ако не го разбираш, или си идиот, или си трол. Колкото до съдиите - те одобряват Подробния устройствен план на НИКМИ СЛЕД КАТО доминирания от ГЕРБ Столичен общински съвет им дава имота!
  : 14 !
 • Октомври 1.4 Октомври преди 10 месеца Профил на трол?
  Щатният гербераст в конфликт с най вероятно самият ачев. Фракционни борби между две банди на АНТИНАРОДНАТА КЛИКА 10111989. По същество ачев е прав. Как да не е замесено Изчадието на Сатаната борисов ? Замесено е и още как. Лапнал е и то поредна комисионна.А и човекоподобното фандъкова. ? ДАВАЙ Стрелбище ? Блокирай улици , булеварди , търси мъст от регионалните гербаджии/ки. , обсади техните бърлог виж още ›› и. Иначе с такива беззъби протести за никъде.
  : 10 !
 • Анонимен 1.5 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Ачев ,Борисов е избран за кмет като независим 2005 година...Но ГЕРБ печелят местните избори в София чак 2007година! Самата ГЕРБ е основана чак 3декември 2006 година! Така че не е било възможно "с гласовете на ГЕРБ"да бъде взето това решение в СОС ! Знаеш си че лъжеш! За "мутренския трол"ще го оставя без коментар!
  : 6 !
 • Октомври 1.6 Октомври преди 10 месеца Профил на трол?
  Ами татулисте така е , но това какво подсказва ? Ами , че сте в крайна сметка точно такива каквито ви и описвам. Две Банди на АНТИНАРОДНАТА КЛИКА ? Когато трябва в съюз , когато не трябва не сте , но всичко ви е изградено на мафиотски принцип. И дано да дойде денят когато НИКАКВА МИЛОСТ НЯМА ДА ВИ СПОХОДИ , но по всичко изглежда , че вие печелите ВОЙНАТА СРЕЩУ България.
  : 8 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Новините: Най-важното за деня, 21 май

Изпити по български език и литература, посещение на президента Румен Радев в Русия и сигнал срещу "червения" депутат Таско Ерменков зар...

missing image
Мтел става А1

Мтел става А1. След 23 години на пазара, над 4 милиарда лева инвестиции и над 4,5 милиона настоящи клиенти на мобилни и фиксирани услуг...