X
 
 

Пое ли Иван Гешев по стъпките на Бойко Борисов?

16235 35
Пое ли Иван Гешев по стъпките на Бойко Борисов?
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
Арести на големи фигури и гарантирано място в новинарските емисии. С това можем да свържем началото на 'царуването" на новия главен прокурор. Спомняте ли си кой друг често попадаше под светлината на прожекторите, но като главен секретар на МВР? Точно така, премиерът Бойко Борисов се превърна в успешен медиен образ и впоследствие пое управлението на страната.

Новият главен прокурор създаде прецедент с протестите, които предшестваха избора му. Една от основните критики беше, че кандидатурата му беше единствена и процедурата на практика се превърна в надбягване с един кон. Началото му на върха на държавното обвинение обаче със сигурност е ударно.

Освен арестите и последвалите обвинения, включително и на действащ министър, Гешев прави впечатление и с изказванията си по медиите. Ще цитирам думите му.

"Докато ние не ангажираме наказателна отговорност за крадене от българския народ през тези 30 години, в резултат на което  той живее бедно и в мизерия, всичко е нормално. Но, когато се насочим да дадем справедливост на българския граждани, олигарсите стават жертви.

Трябва да си отговорим на въпроса олигарсите ли са жертви, или са жертви българските граждани, които живеят бедно, и защо правим реклама на хора, които е ясно какви са. Те стават жертви, как така всички станаха жертви? Как всички богати в тази държава се страхуват и са толкова страхливи милиардери, как стана така“, попита Гешев.

 „Защо не се страхуват хората, които няма какво да ядат? Защо не се страхуват тези, които не могат да си получат пенсиите? Защо не се страхуват тези хора, които живеят в мизерия, в резултат на това, че някои хора не си плащат данъците".

Едва ли има нормален българин, който не би се подписал под посланието на Гешев. Но подобно говорене от страна на главния прокурор буди доста въпроси. Дали прокуратурата ще преследва с еднакъв аршин всички олигарси, които са прекрачили границата на закона, или само определени? Защо прокуратурата не е предприела досега подобни на сегашните действия, ако процесите са се извършвали от години. Нека не забравяме, че  оперативните възможности на Гешев не започват с встъпването му като главен прокурор. Дали те са били възпирани или е изчаквано поради някаква причина? И дали тези социални послания на Гешев няма да прераснат в политическа кариера впоследствие?

Отговорите на всички тези въпроси може би предстои да разберем, а може и никога да не научим. Но приликите между настоящия главен прокурор и премиера са доста интересни и предразполагат към размишления.

Автор: Тодор Беленски

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 16 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Общото между Боко Келеша и Гестапото е, че и двамата са минали процедурата "промиване на мозъци" (макар че те са в много ограничено количество) на ЦРУ ! Когато някой си признае "Аз съм прост", това е гаранция за липса или за минимално количество гънки .
 • Драгалевския Ай дук 15 Драгалевския Ай дук преди 3 седмици Профил на трол?
  "Демокррррацията е в опасност!Демокррррацията е в опасност!"
 • Анонимен 15.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  На умряло куче нож ли вадиш, бляд?
  : 6 !
 • Анонимен 15.2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  15.1 Това е Циклоп ДРИСНЯТА !
  : 0 !
 • Инспектор Стрезов 14 Инспектор Стрезов преди 3 седмици Профил на трол?
  ЛОГИКАТА РЕШИ - НА ГЕШЕФ ДЕДОТО Е МАЛТРЕТИРАН ОТ КОМУНИСТИТЕ, КАТО НА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА И БОКУ ТИКВАТА! Следва ред сълзи и сополи! Комунетата изпиха също така тайно водата на Перник!!! Кво ви открехнем още, бе овчи кратуни ...
 • Анонимен 14.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  а ти си Лайнарко, който додява на всички е глупави коментари.
  : 2 !
 • Анонимен 14.2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Бочко има двама дядовци - един фашист и един комунист, според "хавата" той вади подходящия дядо на сергията !
  : 0 !
 • Анонимен 13 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  я,сички да си публикуват притурката на дипломата ,за вишу! да видим кой има поне 40 изпита пу праву???
 • Анонимен 12 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Не бе! Просто, задачка от САЩ!
 • Гери 11 Гери преди 3 седмици Профил на трол?
  Ще повярвам на Гешев ако видя в затвора хора като Иван Костов, Гергов, Пеевски, Доган, Домусчиев, Веселин Златев или Цветелина Бориславова!
 • Еретика 11.1 Еретика преди 3 седмици Профил на трол?
  Ще ги видиш ама на Луково лято.Та нали те го назначиха.Те му плащат и как тогава ще ги затваря.Е явно черепът го е резнали заради лакомия.
  : 0 !
 • Анонимен 10 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  ВСИЧКО ХУБАВО, ОБАЧЕ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР МНОГО НА СЕРИОЗНО СЕ Е ВЗЕЛ. ДЪРЖИ СЕ МНОГО ГРУБО, НАГЛО И АРОГАНТНО. НАРОДА КАТО ГЛЕДА И МНОГО СЕ ПРИТЕСНЯВА ОТ ТАКИВА ДЕЙСТВИЯ ОТ УПРАВЛЯВАЩИ. НА ТАКЪВ ПОСТ ТРЯБВА ДА Е ПО СМИРЕН И УРАВНОВЕСЕН.
 • Лиляна 10.1 Лиляна преди 3 седмици Профил на трол?
  Въпросът защо Гешев бил безпардонен е излишен! Важно е да действа справедливо!Отдавна чаках такъв главен прокурор.! Не е нужно да е скромен!
  : 31 !
 • Анонимен 9 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Пое, пое! И двамата отиват на Путя си Ленина!
 • Анонимен 9.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  9. Това е Циклоп ДРИСНЯТА ! Циклопе, пий ги тия хапчета, бе !
  : 0 !
 • Анонимен 8 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Хем смешник, хем гешеффтар!
 • Анонимен 8.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  В България има само два вида политици дясно-леви комунисти и ляво-десни комунисти! Каква е разликата? Открийте я!
  : 17 !
 • Истината 8.2 Истината преди 3 седмици Профил на трол?
  Не си прав анонимно троляче. Истината е друга. В България има само един вид лапачи и хитреци, които са разпределени в няколко отбора - БСП, СДС, ДСБ,ГЕРБ, Патриоти и така нататък. Комунисти на практика няма, а лично ти въобще не си наясно какво е "комунизъм" В твоето неразвито съзнание това е просто мръсна дума, която използваш когато както ти падне.
  : 11 !
 • ГЕпи хайдук груп 7 ГЕпи хайдук груп преди 3 седмици Профил на трол?
  Тo вчерa нали видяхте какво e cтaнaлo при мeждунaрoднaта oпeрaция? В рaзгрaдeният двoр, 'пaртньoритe' ca cи cвършили рaбoтaтa, a нaшитe нaучили oт Нoвa тв. Като чул към мяcтoтo отпътувaл и глaвният прoкурoр Ивaн Гeшeв c тeлeвизиoнни eкипи/ЕСТЕСТВЕНО!/! Щe имa пoвишaвaнe нa пeнcиитe хахаха
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Едно време и един пожарникар блесна така...
  : 5 !
 • Анонимен 7.2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  За поредната пратка на Цветелина от вчера ли иде реч?
  : 5 !
 • Анонимен 7.3 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Ти па!Тoвa нe e сериозно прecтъплeниe ...зa eднa cнимкa пo фeйcбук изпрaтeнa нa нeпълнoлeтнa лeжиш 3 мeceцa в aрecтa и тe ocъждaт нa 7 гoдини уcлoвнo ,7000лв глoбa нaмaлeнa oт 14000лв и ти oтнeмaт личния кoмпютър ,кaтo oбeкт нa прecтъплeниeтo!Тoвa e прaвocъднaтa cиcтeмa! ДA ЖИВEE БЪЛГAРИЯ ,CТРAНAТA НA ПРECТЪПНИЦИТE ,КРAДЦИТE И УБИЙЦИТE!
  : 8 !
Нагоре