Полеви масов тест за коронавирус - протестът на "Възраждане"

11405
Полеви масов тест за коронавирус - протестът на "Възраждане"
Снимка: БГНЕС

От днес, 14 май, в България вече няма извънредно положение. Има извънредна епидемична обстановка. И в 23:59 часа на 13.05.2020 г. здравният министър Кирил Ананиев пусна четири заповеди как ще продължим да живеем още 1 месец. Ей така, че е много хубаво да чакаш до 1 минута преди полунощ като Пепеляшка какво точно ще е решила властта, а после да пишеш да разберат другите, които ги интересува.

Днес, 14 май, в 12:00 часа започна протест на партия "Възраждане" пред Народното събрание. Събраха се стотици, може би дори хиляди хора. Без социална дистанция. После направиха поход по всички важни улици на центъра - бул. "Цар Освободител", "Раковска", покрай Народния театър, отидоха и в Триъгълника на властта.

"Забранява се провеждането на всякакви организирани събития на групи над 10 лица с изключение на допуснатите мероприятия", пише още в първата нова заповед на Ананиев. Полицията не направи нищо, за да осигури спазването на този текст. И всъщност това е законно - цитираният текст в началото на абзаца се отнася за спортни мероприятия! Което прави нещата още по-абсурдни, защото друг текст, валиден за случилото се на жълтите павета днес, НЯМА!

Дори в България, генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на Националния оперативен щаб (НОЩ), назначен от премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Методиев Борисов, обясни на един от многото брифинги как мачът от Шампионската лига между "Аталанта" и "Валенсия" в Бергамо умножил ефекта на заразата с коронавирус и затова Италия така пострада.

И какво стана сега? Това ли е държавата? В крайна сметка как точно се пазим от вируса и каква е ролята на управляващите?

Парадоксът е, че протест, на който се чуват откровени щуротии и не само по мое мнение как ще ни вземат децата до едно, ако не слушкаме, как 5G ще ни убие, как ни бият непроверени ваксини и как "българите са здрави, чужденците са болни", разкрива колко несъстоятелно е настоящото управление! По същество този протест точно това целеше и лесно го постигна. КОЙ, г-н Борисов, носи отговорност, ако след седмица-две в България почнем да умножаваме случаите на заразени с COVID-19? А КОЙ я носи, ако не стане така? Защото всеки, гледал малко видео от Facebook, добре е видял за каква тълпа хора в продължение на часове става въпрос.

Или довечера просто ще има обявяване на ново извънредно положение. На квадрат!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com