Сандански е пример как повече хора да се ваксинират срещу коронавируса*

4925
Сандански е пример как повече хора да се ваксинират срещу коронавируса*
Снимка: iStock/Guliver

24 души в Сандански са успели да се прередят на опашката за поставяне на ваксината на Pfizer/BioNTech срещу коронавируса. Това е официално - неофициално има слухове, че даже кметът Атанас Стоянов е успял, но такова нещо официално не се съобщава. Той също отрече във Фейсбук, че се е ваксинирал.

Политици се предреждат пред обикновени хора, за да получат нещо - няма по-добра рекламна кампания от това, особено у нас. Пък и на Балканите - вижте само съседите от Гърция. Там сред първите ваксинирани имаше политици, които си правеха селфита и ги напускаха по Фейсбука и като ливна тоя ми ти гибелен гняв на наслениците на сина Пелеев ... Всеки може да провери как преди тази работа гърците се дърпаха от иглата, не бяха много доверчиви, но като видяха, че политиците се бутат и рязко им скочи бройката на ваксинираните.

У нас също трябва да е така! Но Сандански е малко - трябва на национално ниво. Ето как ще стане - примерен сценарий:

1. За хейтърите на ГЕРБ - среднощно Бойко Борисов отива във ВМА и дори без лайв във Фейсбука го бодат. Обаче Севда ТВ без да иска, по навик така да се каже, ръчва приложението за лайва и тръгват 5-10 секунди картина. Това веднага изтича към проверени медии ("Свободна Европа", "Дневник", "Дойче веле", вестник "Дума", сещате се - ПИК и БЛИЦ, сори), които раздуват "скандала". Няма как да не стане калибровка на чипа - щом премиерът така прави, значи има келепир в тази работа!

2. За хейтърите на БСП - Корнелия Нинова порицава много мощно Борисов след среднощния (уж) конфуз във ВМА и категорична казва на всеки километър от парламента до централата на БСП и обратно (ще трябват повечко обиколки, няма как, може и на кон), че тя никога няма да се ваксинира преди да ѝ дойде редът. Следващата нощ, случаен гражданин пуска лайв във Фейсбук как Нинова е на стола, на който беше видян Борисов от Фейсбук общността и как познатата вече игла се приближава! Скандалът е жесток, ясно е, че тези ваксини работят и политиците пак искат да се уредят преди нас! Да не забравяме - и Борисов, и Нинова го преболедуваха тоя коронавирус, а се ваксинират - значи искат да кътат още антитела, кой по чекмеджетата, кой другаде! Всеки ще си го помисли според това кой кого хейти!

3. За хейтърите на ДПС - още не сме се успокоили от "лицемерието" на Борисов и Нинова (а те го изболедуваха и пак се прередиха) и ето - Доган и Пеевски, заедно с Йордан Цонев, също са посред нощ във ВМА. Този път без лайв - просто 3-4 позамъглени снимки от очевидец, който по сутрешните блокове се кълне какво е видял, докато е чакал да му окажат първа помощ заради натравяне! Ох, лелей, само да ни паднат иглите, ще мисли вече народът.

4. За хейтърите на "Обединени патриоти" - проверката на "Медицински надзор" установява, че Каракачанов и Симеонов също са били в Сандански по онова време, когато да не хабят ваксината общинските съветници са били боцкани! Официално се подчертава, че няма данни и доказателства двамата лидери да са приближавали до игла на по-малко от километър! Това е достатъчно всички целукопни гласоподаватели да са убедени, че няма как да е така тази работа! Ваксините не само работят, те превъртат играта! Опашките пред болниците за ваксина са по-големи, отколкото в "Джъмбо" преди Коледа!

5. За хейтърите на извънпарламентарната опозиция. Все пак, ваксиналното покритие за колективен имунитет трябва да е 60-70%, чак толкова зор за сценария стига.

п.п. А ако и с Гърция се договорим да е задължително да си ваксиниран, за да влезеш там, направо удряме 100% покритие!

* Текстът е писан от хумористична гледна точка, но в нашето съвремие все по-често не се знае къде свършва хуморът и къде - реалността!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com