X
 
 

Слави не става - давайте пак, лапнишарани

19328 24
Слави не става - давайте пак, лапнишарани
Снимка: Фотограф: Жоро Манолов
С голям апломб в сряда вечерта (31 юли) приключи "Шоуто на Слави" - след почти две десетилетия. Апломбът е следният - Слави ще прави партия.

България може да се похвали с много уникални черти във всякакъв аспект, но днес ще се спра на една от уникалностите, които най-много ни пречат - да правим това, от което не разбираме. В случая със Слави - от политика.

Макар мнозина да си мислят, че политиката е за всеки, всъщност не е. Ако беше така, България щеше да е далеч по-добра държава. И нека в следващите редове да се аргументирам защо Слави Трифонов не е "спасителят".

1. Той не е чужд на статуквото. Достатъчно е само да напомним едно от най-скандалните събития в историята на прехода ни - рожденият ден на Вежди Рашидов през 1996 година. Може би мнозина читатели на Actualno.com си спомнят, може би мнозина не знаят заради по-младата си възраст, но тогава България гладуваше - благодарение на БСП. Гладувахме, ама истински - не като на кино. И в тези дни на крайна мизерия, Рашидов направи рожден ден като от "Хиляда и една нощ" - с покровителството на "Мултигруп" и Илия Павлов. Е, там един от гостите е Слави Трифонов - вижте кадрите в долното видео, в самия край се появява и шоуменът-политик - от 5:38 минута нататък. Който няма достатъчно акъл да се сети защо точно хората в клипа са гости на точно това позорно събитие, да пее "Нема такава държава".

2. Трифонов направи заявка за партия с идеята да узакони постигнатото на референдума, който организира - сам си го каза. А какво всъщност излезе от референдума - държавната субсидия за партиите да е 1 лев на глас. Е, това стана, прясно-прясно. Стана обаче и друго, макар да отиде в Конституционния съд, не че това е някаква утеха - като няма пари от гласове, има пари от дарения от бизнеса, без таван. Който е на власт, ще намери и как да "стимулира" бизнеса да му дарява - че и от държавните компании ще може да идват "дарения", нали и те са юридически лица. По точно този повод - с безконтролните дарения, Трифонов не е много шумен - защо ли? Директна последица от недомисления му въпрос на прословутия му референдум! Политическа последица!

Какво друго имаше в референдума - гласуването по избори и референдуми да е задължително. Ами и в момента е задължително да гласуваш. Избирателната активност на последните евроизбори да я припомня - 30%. Чуден ефект от "задължителността". Народът ни е казал - насила хубост не става. Пак двойка в шоуменското политиканстване!

Последното от референдума - мажоритарната система. Ах, тази чудна шоуменска панацея. За несъстоятелността ѝ ще припомня две неща - и те няма да са политически, а чисто практични. Първо, Трифонов сам не дойде да си защити референдума в цели два пъти в ключови моменти. Единият дори беше на организирана от него и екипа му среща с политици! Вторият - в комисия в парламента. Второ, районирането по бъдещата мажоритарна система! Представената от екипа на Трифонов карта на България с районите по мажоритарната система всъщност е пълна с дупки! Като съдрана дреха, ако на някой му трябва сравнение - в линка в предното изречение има достатъчно нагледни примери с картинки! Та като по толкова важен въпрос имаме две такива безумия, какво очакваме - да стане нещо добро и брилянтно? Когато една работа тръгва с крива основа, ясно къде ще свърши ...

3. След като се заявява като политик, редно е Слави Трифонов да погледне и по-далеч от референдума си. Например, да каже какви политически идеи ще защитава - който ще става политик, така прави и така трябва да прави. Да коментира наболели за държавата структурни проблеми, от гледната точка на политик - като здравеопазване, образование, правосъдие, които са основите на една държава. Да, правосъдие особено - справедливост. Една поредна Гешфтура се оформя стремително в правосъдието ни - г-н Трифонов мнение дали няма да изкаже вече? Защо не дойде на 29 юли пред Съдебната палата да попее "Нема такава държава"? Във Facebook поне да беше казал нещо ... ?!?!?! Или ще говори при избран вече Гешев, когато ще е все тая?

Стара като света политическа аксиома е да се възползваш от късата памет на избирателите и да им подрънкаш на емоционалната струна. Политическият проект на Слави Трифонов има потенциал да прибере десетина процента вот - на тези, които не са доволни от България и които всъщност не си дават сметка как може да станат доволни. Те са сериозен фактор в политиката ни - те издигат патерици и златни пръсти. През годините такива патерици и пръсти, ставащи от златни в средни, достатъчно видяхме - обаче всъщност явно не са ни достатъчно. А патериците също имат една характерна особеност - изтъркват се. Пожелавам на "Нема такава държава" да не стане поредната патерица - искрено. Но изключително сериозните ми съмнения ще останат до доказване на противното!

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 14 потребители
 • Анонимен 13 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Малоумна статия, предназначена за малоумници, но такива, които се имат за "интелигенция" ! 1. Всеки шоумен ходи по светски събития, не може да се плюе всекиго, само защото се е ръкувал с този или онзи преди 20+ години 2. гласуването по избори и референдуми в момента НЕ е задължително, не знам защо се правите на хитри 3. Какви политически идеи ще защитава - това Слави ще го каже като напр виж още ›› ави партията, ама кой да слуша какво се говори. Какво да пиша повече, ... псевдо журнализъм ПС Америка си избра бивш шоумен, Украйна бивш актьор, Калифорния-бате Арни, стига с глупостите, че само в БГ можело шоумени да влизат в политиката
 • Анонимен 12 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  И какво г-н Ачев, Вие не сте се здрависвали със "съмнителни бизнесмени"? Не сте присъствали на такива партита? И дай да плюем ей така по всички че ни е хванала инерцията... Ами давайте решения бе хора като Слави не става кажете кой става? Уж не се кефим на тия циркулиращи едни и същи играчи, ама и нов да се появи гледаме да го засерем преди да се е излюпил... ми браво!
 • Анонимен 11 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Слави Чсшгарски е поредното мюре за лапнишарани!
 • Анонимен 10 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Слави е най-успешният проект на Държавна сигурност за промиване на мозъци. Стовариха му безотчетни десетки милиони, неограничено време по телевизията ВСЕКИ ДЕН, ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД, отстраниха всичката възможна конкуренция, създадоха му ореол на човек, който дава тон на младите .
 • Анонимен 10.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  И той хубавичко ги насочи към чалгата и простащината, към ура-патриотарството около масата и край ракията, към конспиративните идеи за злия запад, който иска да вреди на България, към възторга пред дръзкия хитрец, който забогатява с един удар, защото презира „глупавото стадо“.
  : 8 !
 • Анонимен 10.2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  И възможно най-далече от идеята за свободна и честна пазарна конкуренция, за скромност, упорит труд, спестовност – нашите възрожденски добродетели, които да ни създадат отговорна и морална средна класа. Така Слави обслужи своите работодатели, създаде няколко поколения ограничени младежи, податливи на манипулиране, отчуждени от мисълта за обществената си отговорност и най-вече напълно негодни д виж още ›› а размишляват и да се борят срещу основния проблем на държавата – враждебната намеса на Русия в нашата политика и икономика, ограбването ни оттам по няколко направления с активната помощ и съучастие на кукловодите на Трифонов.
  : 6 !
 • Анонимен 9 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Слави, в сравнение с вас, продажни журналисти, е китка. Давайте, продажни журналисти, давайте, заработвайте...
 • Chukan Kirilov 9.1 Chukan Kirilov преди 4 месеца Профил на трол?
  Китка, ама мека
  : 10 !
 • Анонимен 9.2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Китка и то мека
  : 9 !
 • Анонимен 8 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Макар и да не харесвам Слави, продажните, зависими, некадърни, мързеливи журналисти могат да взимат пример от него.
 • Анонимен 7 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Мда започва воя на мутро олигархията още от сега, а сме още лято :) Потърпете г-н Журналист всичко ще се обяви и хубаво си ги запомнете тия 10% избиратели че после като ви излизат през гъ.. аа клавиатурата да си ги спомняте
 • Анонимен 6 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Всеки може да опита. Какви спасители, какви пет лева? Българинът опитва различни варианти, но журналистите, нали не знаят къде се намират... А и тежките зависимости им пречат. В България няма независима журналистика - всички са на хранилка, кой при пеевистите, кой при прокопиевистите.
 • като сте тръгнали "да говорите истината"... 5 като сте тръгнали "да говорите истината"... преди 4 месеца Профил на трол?
  Ехааа...."тогава България гладуваше - благодарение на БСП".. Като сте тръгнали да "говорите истината" кажете на тези, които не знаят заради по-младата си възраст , че тогава България гладуваше НЕ заради БСП, а заради далаверите на финансовият спекулант György Schwartz ,известен на света като Джордж Сорос! Стига с тези измислени постулати за наивници!
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  СлавиТрифонов направи заявка за партия с която ще спечели бъдещите избори и ще стане президент като Зеленский в Украйна.
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Слави ще спечели 30 сребърника при продажбата на гъзъ си, а ти какво?!
  : 7 !
Нагоре
Последно в Актуално