Слави Трифонов открадна шоуто на Бойко Борисов (ВИДЕО)

48420
Слави Трифонов открадна шоуто на Бойко Борисов (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Две събития белязаха България през вчерашния 4 май. Първото – официалната клетва на третото правителство на Бойко Борисов. Второто – Слави Трифонов изпълни заканата си и излезе пред парламента, за да поиска от депутатите да приемат резултатите от референдума, който той и сценаристите му инициираха.

Коментар на редактора

Слави Трифонов се появи: Ще изчакам малко дали ще се съберат граждани

Ще поседя пред парламента, докато депутатите работят. Това заяви шоуменът Слави Трифонов, който в крайна сметка се появи пред Народното...

Факт е, че измежду двете събития по-голям интерес привлече изявата на Трифонов. Дори и само заради факта, че Борисов се заклева за трети път като премиер и беше абсолютно ясно, че там няма да има никаква изненада – например 44-тото Народно събрание да вземе да не одобри протеста.

Самият Трифонов направи нещо уникално за България – остана часове наред пред парламента и отговаряше на въпрос след въпрос на читателите на Actualno.com. Дали сте съгласни или не с позицията му, няма значение – факт е, че той показа готовност да я отстоява. По този начин се създават лидери.

От чисто идейна гледна точка обаче имаше една доста сериозна промяна в позицията, защитавана от Слави и сценаристите му за мажоритарния вот. И тя беше следната – не съм сигурен, че мажоритарната система на избор в два тура с абсолютно мнозинство е най-правилната. Трябва обаче да се обсъжда, смята Трифонов, визирайки липсата на обсъждане в парламента.

Но само преди няколко месеца, точно при обсъждането в парламента сценаристите на Слави, водени от Тошко Йорданов Хаджитодоров, застъпиха следната позиция: Нито един друг вариант освен предложения в референдума - за мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура, не трябва да бъде обсъждан. Ако действително Трифонов е променил мнението си и иска вече обсъждане, това ще е голям напредък. Факт е обаче, че остава въпросът кои хора смята за експерти? Защото със сигурност не счита за такива Огнян Минчев и проф. Георги Близнашки. Освен да посочи сам кои са експертите, за да няма после недоволство относно съветите им. Защото и на 29 ноември, 2016 година, в Правната комисия на парламента имаше немалко експерти.

Слави на протест пред парламента. Гледахте на живо в Actualno.com

От няколко дни в социалните мрежи циркулира информация, че днес от 13:00 ч. пред сградата на Народното събрание ще дойде Слави Трифонов...

Засега Слави вярва, че ако има достатъчно подкрепа, ще има промяна. Изрично той беше питан на два пъти от читатели на Actualno.com дали промяната е възможна без гражданска война. Отговорът му не беше крайно категоричен - в нито една посока. Но по този въпрос е хубаво да разсъждават всички и най-вече тези, които управляват и искат да управляват!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com