Спасяваме туризма - без PCR тестове на влизане, но да плащаме за PCR на излизане

21184
Спасяваме туризма - без PCR тестове на влизане, но да плащаме за PCR на излизане
Снимка: iStock

Да махнем PCR тестовете за туристи, но да им плащаме PCR тестовете на връщане, защото им искат в родните страни. Това абсолютно безумие поискаха хотелиери от Слънчев бряг, които предупреждават, че щели да правят блокади на пътя "Бургас – Варна" "вторник-сряда другата седмица", защото нямало държавна помощ. Съответно, искат спешна среща със служебния министър на туризма Стела Балтова.

Пред Нова телевизия няколко хотелиери взеха да се оплакват как няма достатъчно помощ за бранша. Със сигурност може да се направи оценка, да се вземат мерки в тази насока и трябва. Но идеята за тестовете е повече от абсурдна и мирише на "след мен и потоп"!

Защо ли – защото пандемията НЕ Е отминала и никой не знае кога ще отмине! Колкото и на някой да му се иска да не е така, това е факт. Факт е и, че явно голяма част от нашето общество мисли обратното и смята, че можем всичко да забравим, да си действаме сякаш COVID-19 вече го няма окончателно.

Нека сега им съобщя една новина на тези хора, защото явно имат нужда – индийският вариант на коронавируса B.1.617.2 вече е доминиращ във Великобритания. Това стана само за около месец и то след като Великобритания е страната с най-добро ваксинално покритие срещу COVID-19 в Европа, но все още не е ваксинирала изцяло поне 70-80% от населението си! Всеки може да види къде сме ние в Европа по отношение на ваксинирането, стига да знае и да може да гледа и анализира – ами последни сме! Само 7,62% към днешна дата (27 май) са със завършен пълен курс на имунизация срещу COVID-19! Няма информационна кампания да се ваксинираме, няма маркетингови инициативи да се ваксинираме и понеже дойде времето на спад на заразените, всичко е пей сърце. Масово не се замисляме дали не говорим пак за затишие пред буря, предвид очевидни факти – коронавирусът постоянно мутира, постоянно се появяват нови варианти, като целта му е да стане по-приспособим към нас и да пробие защитата ни – ваксинална и от преболедуване. Когато не успяваме за кратко време да изградим по-силна защита т.е. да има повече ваксинирани и така да укротим гадинката не само временно, ние позволяваме на вируса да се нагажда по-лесно и да застрашава с мутациите си дори ваксинираните. Просто като фасул, обяснявано многократно от редица експерти – и масово неразбираемо за Бай Ганьо, който гледа само себе си – тук и сега, пък нататък ще го мисли като стане! Не се и сещат ганьовците как се подхилваха наесен на британския вариант на коронавируса, особено във Фейсбук, но когато телевизионната програма стана само с предавания от болниците и кой на коя стълба умира, взеха да го дават по-скромно! Докато дойде време пак да забравят ...

Затова да се махат PCR тестовете е ... искане - нека всеки сам да си сложи на многоточието определението, че моите определения не са за пред хора! При това да махаме за влизане в България, но да плащаме на чуждите туристи да си направят PCR като трябва да се върнат у дома, защото там им го искат! Менталното ни състояние като държава какво точно е, ако го направим? Който го иска това, да даде примери, поименно и конкретно, къде другаде в Европа е така и защо е станало така?!

Всъщност защо пък да не махнем PCR тестовете без да правим анализи какво може да стане и каква е опасността? Този вирус, дето го няма, нали дава после работа на болниците – да не ги изключваме от икономиката, безсърдечно е! А и грижата за пенсионната система ще я продължим – я как стигнахме до второ място по надвишена смъртност в света, това си е страхотно постижение, но някак незавършено стои. Ако се поизчистим още и предвид явната демографска тенденция по принцип, ще има такива яки пенсии след 20-тина години, ехеее! Пък и гробарите, и те са доволни - многостранен икономически просперитет отвсякъде!

За да не остане неясно кой заговори за махане на PCR тестове в ефира на Нова телевизия – Станко Добрев се казва хотелиерът. Изпълнителен директор на "Аргищ Партез" и "Аргищ Палас" (Златни пясъци).

И за финал - предпочитани туристически дестинации са тези, които се считат за безопасни от COVID-19. С други думи - където болестта я няма устойчиво, защото се вземат мерки, има високо ниво на ваксинация и проверка. Другото са тарикатлъци, които ще минат веднъж, но когато вирусът вземе да разцъфне, кулата от карти се срива светкавично - да не стане от Черноморие Ковидоморие?!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com