Теории на конспирацията.БГ

16034
Теории на конспирацията.БГ
Снимка: Thinkstock/Guliver

Ако преди години основната причина за политическите неволи беше банална - корупцията, всичко това омръзна и вече има по-цветни идеи - конспиративните. Кемтрейлсове, чужди облъчвания, рептили на всеки километър, вечен план Ран-Ът, който действа в непрекъснат режим. И тъй като очевидно конспиративната ниша е в медиен разцвет, ние ще предложим собствени хипотези, които, разбира се, нямат нищо общо с истината, но за какво ни е тази истина, както е казал онзи герой от онзи единствен разказ, който сте прочели в училище. Така че всичко е наред, нека пробваме.

1. България е все още под турско робство

България просто все още е под турско робство. Това е причината да искат да махнат Левски и Ботев от учебниците. И Паисий, както и Балканджи Йово.

Ердоган тихо и тайно дърпа конците, а се мимикрира уж свободна политика на честни избори. Нищо подобно. И тук има нещо много хитро - това може да се спре, както е по традиция, само с мощна патриотична вълна. Но Волен Сидеров и Валери Симеонов са нарочно сложени на върха на патриотичната вълна, за да може неприветливите им образи да обезвреждат всяко родолюбие.

2. Тръмп не съществува

Перуката - коса, слабата жестомимична и почти мумийна лицева пластичност, вече започват да будят съмнения. Мелания също - има нещо рисувано, нещо нагласено, нещо анимирано в двата образа. Възможно е да е групова халюцинация, форсирана с психотронни излъчвания, за да изпробва нивата на обществена търпимост.

3. Борисов Е Началникът

В медийното пространство непрекъснато се иронизират обръщенията му към "началника", за да може чрез сарказма да се прикрие самата истина - че Той Е Началникът. Спуснат е действително от небесата и е гастрол на сакралното в профанната българска територия. Той общува с Началника на принципа на раздвояването между началник-баща и началник-син.

4. Бареков всъщност знае английски

Но се крие, за да може да дискредитира Европейския съюз отвътре. Тоест, той е там, за да внуши на българското население, че ЕС е пълен ташак и постепенно да го откаже от него.

5. Половината политици са ботове

Няма да казваме кои, ще се сетите сами. Когато непрекъснато повтаряш една и съща фразеология в продължение на 10 години, започваш да изглеждаш подозрителен откъм евентуално лошо програмиране. Досега се придържахме към обикновеното обяснение, че просто са тъпи. Но е време да го надскочим и да приемем, че това може и да са ботове, които работят с ранни бета версии на алгоритми, писани в далечната 2007 и вече даващи сериозни бъгове.

6. Всъщност можеш да спечелиш къща, пишейки "есе"

Масовите подигравки към онези, които писаха "Есе" в коментарите под новината на бТВ, за да спечелят къща в Канада, всъщност са опит на хитри хора да откажат онези, които наистина могат да спечелят къща, все пак да я спечелят. Установено е например, че има хора, които в публичния си профил във Фейса са написали гневни и подигравателни статуси срещу "глупавите маси", които искат да забогатеят на игра, но в същото време са написали "есе" под новината, за всеки случай, и за да поразкарат малко конкуренцията.

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Разглобка: "Турски поток" пресъхва за пред хората

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com