Учените установиха как се отслабва чрез гледане на телевизия

3593
Учените установиха как се отслабва чрез гледане на телевизия

Широко разпространено е мнението, че седейки пред телевизора по няколко часа на ден, ние неусетно трупаме килограме. Благодарение на дългото време, прекарано пред екрана, населението на планетата все повече и повече затлъстява, смятат повечето учени. Сега обаче специалисти от университета Флиндерс в Аделаида, Австрия, доказаха, че е възможно да се случи и обратното – да стопим килограми.

Според учените, ако се намирате близо до телевизора може не да надебелеете, а да отслабнете трайно, при това за съвсем кратки срокове.

За да бъде постигнат този ефект обаче, има едно странно изискване – качеството на излъчваната програма да бъде рязко понижено. Необходимо е образът да започне да трепти, да „прескача“, да се появи „снеговалеж“. Всички тези „симптоми“ в нормална ситуация сигнализират, че телевизорът не работи коректно и има нужда от допълнителни настройки. В случая обаче точно този ефкет се явява лечебно средство срещу затластяване.

Така е, защото учените са доказали, че гледането в трептящия екран моментално елиминира чувството на глад.

Йога за плосък корем

Йогата има много приложения и може да се практикува както за развитие на цялото тяло, така и само за отделни мускулни групи. Днес ви пр...

Желанието за храна изчезва незабавно, ако в продължение на няколко секунди погледате в чернобялото „прескачане“ на образа на телевизора. Доброволци, при които било проведено проучване с помощта на портативно компютърно устройство, съобщават, че желанието им да консумират храна е изчезнало практически веднага, след като пред очите им се появило „счупеното“ изображение.

В хода на изследването, проведено от група психолози, било доказано, че участващите в експеримента са приели с 40% по-малко калории, отколкото контролната група, членовете на която не наблюдавали трепкащ телевизионен образ.

Този необичаен диетичен режеим използва метод, наречен „динамичен визуален шум“, при който черни и бели точки „скачат“ по екрана. Учените са открили, че той може да помогне на хората да съблюдават стриктно определена диета, блокирайки ярките образи, формиращи се в мозъка, когато изпитвам внезапна тъга. В тези образи обикновено ще разпознаете шоколад, сладолед или друг особено вреден хранителен продукт – чипса.

Редактор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com