Великата Конституция - по Бойко Борисов

11325
Великата Конституция - по Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Откровено казано отдавна ми е омръзнало от сложни и витиевати приказки. Отдавна се е показало с тази власт, че явно иронията трудно работи – защото тя е за умни хора. А няма какво да се лъжем – живеем в държава, в която силната ръка все още я държат прости същества! Такива, които успяха да се намърдат там, където са, защото се изпълни приказката, че за да триумфира злото, достатъчно е добрите хора да не си мърдат пръста.

Предложението на Борисов за Велико народно събрание (ВНС) е абсурдно. Защото ВНС се свиква само по предварително зададен дневен ред. А този ред се определя от обикновен парламент – точно парламентът, към който доверието на българите е отдавна тотално изчерпано!

Борисов и Данаил Кирилов ли я написаха новата Конституция? Че то по-добре вкупом да си слагаме релсата на врата, която Валери Симеонов обеща, ама не сложи, и да скачаме! Тези, заради които гледаме повторение на 2013 година, ще ни донапишат как да живеем – Орешарски защо не поканиха да им помогне, че катарзисът да е пълен и консенсусът - абсолютен?!

Един прост пример колко много маже това управление – отне студения резерв на Доган, обаче му прави пристанище за чудо и приказ, та да отиде това, което сега спира на държавното пристанище на морската ни столица, в ръцете отново на същия човек, заради който България пак се тресе от протести – и заради обръчите и хората, стоящи зад и около него! Тези, които Борисов щеше да разтуря – така дойде на власт 2009 година!

Никакви промени в Конституцията, освен съдебна реформа, няма да оправят батака, наречен България. На първо място в тази пуста съдебна система е главният прокурор! И до момента той не се отчита реално пред никого. Отчет е нещо, за което носиш отговорност – като не си успял в работата си, да има професионални последствия за теб! Това трябва да се промени – защото в България ако прокуратурата реши да не обвинява някого за нещо, няма сила, която да промени това! ПРИМЕРЪТ, ОТДАВНА ПИСАН ОТ ACTUALNO.COM, ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ТУК! Не може прокуратурата да е по-силна от съда и да искаме демокрация! Прокуратурата винаги е била и ще бъде една от страните в процеса на раздаване на правосъдие – съдът е този, който (трябва да) е арбитър, равноотдалечен и отсъжда! А на воплите как трябвало така да бъде и за председателите на Върховния касационен съд и Върховния административен съд само ще кажа едно – тези председатели не могат методически да укажат на съдебен състав как да реши което и да е дело!

Това е положението – и това следва да е главната тема на истинска промяна. Истинската промяна ще дойде, когато озаптим милиционерите и ченгетата, които поголовно тровят живота на обикновените хора в тази държава чрез набъркването си в управлението на всички възможни нива. За неразбралите какво значи милиционер и ченге – значи мутра в униформа, в минало и настояще време. Мутрите в униформа са защитени от закона, защото те го пишат! В предложенията на Борисов за конституционни промени няма и едно нещо по въпроса!

За разнообразние, самият Борисов може да вземе да си каже кой за какво го стиска, че не дава оставка – видно е, иска, обаче явно не му дават! Кои точно са тези, които не му дават и защо? Нека си каже – а след това може да хваща пътя и да не се връща! Защото и Лукашенко спечели с 80+ процента последните избори, а е видно как точно ги е спечелил – на улицата е видно!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com