Весела Коледа: Бъдете здрави и щастливи!

10286
Весела Коледа: Бъдете здрави и щастливи!
Снимка: iStock

Честита Коледа, скъпи читатели на Actualno.comБъдете здрави, щастливи и много обичани. Напълнете сърцата си с любов и не забравяйте, че малките неща са в основата на голямото щастие!

Днес отбелязваме един от най-големите църковни празници - Рождество Христово, на който се чества рождението на Божия син - Исус Христос.

В България коледните празници започват още от 24 декември. Тогава празнуваме Бъдни вечер, когато, според християнските обичаи, приключват предколедните пости, които траят 40 дни. Едно от най-популярните имена на Бъдни вечер е Малка Коледа, което е и още един знак кога започват празниците по случай раждането на Спасителя.

Днес, 25 декември, е същинската Коледа. Това е денят, в който се ражда Исус Христос. В мига на Рождеството в небето пламнала необикновена светлина, явил се ангел, който съобщил, че на света е дошъл Спасителят. Празникът е известен под имената Рождество Христово, Божик, Божич. В България Коледа като официален празник се утвърждава с решение на Народното събрание от 28 март 1990 година. Освен религиозен празник, Коледа е и своеобразна граница във времето. Рождество Христово представлява началото на съвременното летоброене, което е в сила и до днес. Календарът е създаден от римския монах Дионисий, който е изчислил, че Христос се е родил 754 години след основаването на Рим.

Именниците

На Рождество Христово имен ден имат всички, които носят имената Христо, Христина, Християн, Християна, Кристиян, Кристияна, Кристина, Радослав, Радославa, Радостина, Радостин, Божидар, Емил, Емануил, Ренета. Техният празник е двоен, затова нека първи се чувстват поздравени, да не се спасят от здраве, щастие и късмет, както и всички покрай тях.

Екипът на Actualno.com пожелава на всички хубави празници. Дано всеки успее да се наслади на топлината и уюта на дома, да се радва на усмивките на своите близки и приятели. Нека Злото ни забрави и дори да е наивно - да вярваме, че надеждата за по-добро никога не умира, дори в най-тъмните моменти. Бъдете здрави, уважаеми читатели - и се учете да бъдете щастливи. Възможно е!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com