Всяка повърхност се превръща в сензорен екран с помощта на Microsoft Kinect

6571
Всяка повърхност се превръща в сензорен екран с помощта на Microsoft Kinect

Известният контролер Microsoft Kinect често стои в основата на най-различни интересни разработки. И сега това е така. Устройството е използвано от специалисти от американския университет Purdue за създаването на интерактивна система,  благодарение на която всяка повърхност може да се превърне в сензорна при проектирането на изображение върху нея. Microsoft Kinect в случая играе ролята на интерактивен компонент.

Един от водещите изследователи в рамките на проекта – Никалъс Елмквист, пояснява, че системата трябва да бъде възприемана като гигантски iPad, който може да се появи на всяка стена в офиса или у дома. Това може да стане, без да е необходимо скъпо струващо оборудване, светодиодни екрани и сензорни панели. Самата камера Kinect разпознава дълбочината на пространството и поради тази причина системата знае винаги на какво точно разстояние от контролера се разполага всеки 3D пиксел.

Секс от разстояние? Възможно!

Разстоянието вече не е проблем за двойките, които са далеч един от друг, благодарение на специално устройство, което симулира сексуал...

По този начин интерактивна може да стане дори най-обикновена дървена повърхност, лишена от всякаква електроника.

Разработеният от учените алгоритъм позволява условно да бъдат разделени пръстите и дланта и дори отделни участъци на ръката. Системата винаги знае с кои точно пръсти потребителят докосва екрана.

За да изпробват новата технология, авторите на проекта са разработили няколко практически приложения. Едно от тях позволява създаването на скица с помощта на обикновена химикалка, а след това предоставя възможност в рисунката да бъдат въведени корекции с помощта на пръстите на ръката. Цветът от палитрата междувременно се избира чрез свободната лява ръка.

Самата система носи названието Extended Multitouch. И действително, както показва името й, възможностите й излизат извън рамките на това, на което са способни традиционните сензорни дисплеи.

Източникът на киберпрестъпленията: Нашето самодоволство

Цифрите са потресаващи: Близо 20 милиона лични данни, като например пароли и банкови такива, са изтъргувани нелегално по интернет през ...

Ето и пример за това – възможно е дори да бъде извършена операция не на самия екран, а над него, тъй като Kinect възприема команди в триизмерното пространство. Тази способност може да бъде използвана за „извикването“ на допълнително меню или изпълнението на команди, които биха били некомфортни за прилагане върху плосък екран, коментират специалистите.

Системата не само предлага нови и разширени възможности, но е и изключително точна. Авторите на проекта поясняват, че точността на реакция на Extended Multitouch достига 98 процента.

Редактор: Анна Маринова

9 теории от фантастиката, които още не са реалност

Фантастичните филми и романи от години ни засипват с обещания за супер изобретения, технологии, разработки. Показват ни куп хубави неща...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com