"Възраждане": Разграден двор, пълен с фекалии, гробокопачи и един чичко с мустак от Белене (СНИМКИ)

16130
"Възраждане": Разграден двор, пълен с фекалии, гробокопачи и един чичко с мустак от Белене (СНИМКИ)
Снимка: Колаж/Actualno.com

Тежко е да си избирател на "Възраждане" тази седмица. Още по-тежко е да си лидер на разграден двор, пълен с миш(к)и дупки, фекалии и гробокопачи.

Само за два дни партията, обосновано считана за защитаваща проруски интереси у нас, преживя най-големите си сътресения, откакто активно отравя политическия процес в страната ни с омраза, дезинформация, крайни прояви, радикални действия и бездействия, саботажи и откровени цинизми.

Първо, за едно денонощие "враговете с партиен билет" бяха авторитарно отстранени от лидера на партията Костадин Костадинов. От една страна половината общински съветници на "Възраждане" в София подкрепиха избора за председател и проявиха дързост, като погледнаха малко по-далеч от партийните повели. Часове по-късно върху тях бяха залепени етикетите "троянски коне" и "купени предатели". Малко след тях съдбата им последваха и други трима националисти, но от парламента. Явно демократичните принципи не са много на почит сред лидерските повели вече във втора легислатура на Народното събрание - първа посочена бе Елена Гунчева, която дори бе и кандидат за вицепрезидент на Костадинов. Авторитаризмът потвърждава и независимият вече депутат и бивша дясна ръка на лидера - Николай Дренчев, който очевидно изпитва притеснения след раздора:

Второ, почти по същото време симпатизантите на същата партия пред погледа на лидера Костадин Костадинов замеряха с тор и животински изпражнения герба на България, изобразен на фасадата на сградата на Министерския съвет и Конституцонния съд ("Дондуков 1"). Интересно как така все чакаме следващ хепънинг на "Възраждане" - да отидат да замерят със слама и тор сградата на Европейския парламент, а го няма - защо? Все пак са против ЕС, както са против Конституционния съд. Защо хора, които замерят с фекалии, искат да изпращат евродепутати в сграда, която в техните очи също трябва да целят с тор?

Трето, но най-важно в случая - след като "Възраждане" замеря КС с изпражнения, КС им върнаха обратно и фекалиите, и сламата, но и референдума против еврото. На фона на изключително грозен от естетическо естество протест, с който очевидно не се отстояват демократичните принципи, няма как да очакваш подкрепа от страна на гражданите за позициите ти, че референдумът всъщност е основен демократичен механизъм. Да, волята на народа е фундамент, но изпражненията върху герба на България - не.

Обобщение: Тежка седмица да си избирател на "Възраждане" - първо изпълваш жълтите павета с изпражнения, после с тях целиш по Конституционния съд, накрая хората ти се разпадат в Столичния общински съвет и в Народното събрание и изпадат в тежка изолация, а за капак ти отхвърлят референдума против еврото. С две думи - изсърбваш си попарата, заедно с фекалиите в нея. И то пред погледа на лидера на партията, чието поведение и политически ходове са ни като реминисценция на един чичко с мустак. 

Автор: Ивайло Илиев

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com