WiTrack – по-мощният брат на Microsoft Kinect

3328

От появата на контролера Microsoft Kinect измина доста време и потребителите вече свикнаха с използването на неговите възможности. Той обаче има един основен проблем, който създава известни ограничения – ползвателят винаги трябва да се намира в пределите на неговия обхват, който не е особено голям. Това ограничение вече не съществува при новата система за контрол на име WiTrack, разработена от специалисти на Масачузетския институт.

WiTrack може да разпознава и проследява движенията на хора, които се намират в съседната стая или дори на още по-далечно разстояние.

Всяка повърхност се превръща в сензорен екран с помощта на Microsoft Kinect

Известният контролер Microsoft Kinect често стои в основата на най-различни интересни разработки. И сега това е така. Устройството е из...

Благодарение на това, системата ще бъде използвана за създаването на видеоигри от ново поколение, чиято игрова площ ще бъде не просто една стая, а цялото жилище.

WiTrack разполага с четири антени, чиито обхват е достатъчен, за да покрие територията на един средностатистически апартамент. Една от тях предава радиосигнал с определена мощност и честота, които се отразяват в препятствията (сред които попада и човешкото тяло) и след това се приема от другите антени. Местоположението на предметите се определя, като системата отчита и сравнява времето за излъчване на радиосигнала и времето за приемане на неговото отражение.

Мощността на предавателя и чувствителността на приемниците на системата са достатъчни за определянето на положението на човек с точност до 10-15 см.

Това позволява да бъдат проследявани и отделни части на тялото – например ръка, крак, глава, и да бъдат разпознавани жестовете.

YouTube изтри повечето клипове за видеоигри заради авторските права

YouTube премахна голяма част от клиповете от игри поради "незаконни" претенции за авторски права. Големите производители на игри подк...

Освен приложението на WiTrack в сферата на видеоигрите, тя има потенциал за използване и в няколко други области. Тя може да се използва за проследяване движението на живеещи сами възрастни хора и в случай на падане, да търси помощ, сигнализирайки медицински екип. Освен това чрез системата може да се управлява с жестове различна електроника или специално оборудване.

Как действа WiTrack, може да видите на прикаченото видео.

Автор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com