За Хекимян анализирахме. А за bTV?

10161
За Хекимян анализирахме. А за bTV?
Снимка: bTV Media Group

Улисани в спорове журналист ли е Хекимян, става ли за кмет, бил ли е зависим от ГЕРБ и така нататък, съвсем изгубихме от поглед голямата картина. С изключение на един-два смислени анализа, повечето медии се плъзнаха по повърхността. И само bTV реагира остро - защото само нея я засяга ставащото.

Засяга я най-вече поради факта, че осветяването на голям неин шеф като партийна креатура срива реномето ѝ, а оттам - и нейната цена.

Едва ли наследниците на Петр Келнер държат на телевизията на живот и смърт, но реални чуждестранни купувачи просто няма. А нашенските, свикнали да действат с подставени лица или по-точно специално наети за целта компании или мистични някакви офшорки, гледат да бутат цената надолу.

Как да стане това - ами много лесно, знаят го и студентите по маркетинг. Първо постоянно тръбиш как рейтинтъг на телевизията пада, макар обществото и бизнесът отдавна да не вярват в рейтингите. После правиш един сочен скандал, нанасяш (не)заличими репутационни щети и си готов - цената става почти като на регионална кабеларка.

Къде да търсим движещата сила? Там, където има политически брокер, който вече е лице в комуникационния сектор и окрупнява - кеф ти медийно-финансово, кеф ти стационар, кеф ти мобил, кеф ти теле и така в редичка. И малко "сглобка" - със сериозни, доказали се политици като Борисов и Пеевски. Депутатът от ДПС отдавна има история като медиен магнат - така че какво по-логично да продължи напред още по-устремно и официално в името на благото? Сега общо, в бъдеще - ще видим.

Хекимян няма да го мислим - тепърва ще се пише и говори за зависимостите, които е имал или нямал, както и за качествата, които има или няма. Но окрупняването в медийния сектор винаги води към беда - политическа. Защото като няма по-едро куче-пазач от четвъртата власт да излае по кервана, политическият бандитизъм се развихря: Къртица на ГЕРБ: Вбесява ме, казва Хекимян. Старо клише или не?

Ако все още има имунни сили в нашата държава, желаещи тя да се откъсне от влиянието на всички бивши шофьори на ДС, назначени за милионери от Луканов и превърнали се в незаобиколим обществено-политически фактор до поредния куршум за разпределяне на баницата, са необходими реакции. Защото другарите не спят, а придобиват. Чрез офшорки или с други компании, чрез отклоняване на вниманието към псевдоскандали - и всички ще станем техен добитък.

Така че, уважаеми избиратели, Хекимян ни е последната грижа. Ако не е той, ще е друг. На този просто лесно му се помни името.

Най-вероятно и лесно ще се забрави.

Автор: Стефан Стефанов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Санкциониран си по "Магнитски"? Ставаш за водач на листа

Забранете и шоколада след хазарта. И се махнете завинаги, лакомници!

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com