Къртица на ГЕРБ: Вбесява ме, казва Хекимян. Старо клише или не?

12039
Къртица на ГЕРБ: Вбесява ме, казва Хекимян. Старо клише или не?
Снимка: БГНЕС

"Влюбих се в духа на София още от студент, като журналист се запознах с проблемите на града и имам увереността, че знам какво искат софиянци". Това каза Антон Хекимян - кандидат за кмет на София на ГЕРБ- СДС. 

"За мен е чест да бъда първо тук като кандидат за кмет на София от ГЕРБ-СДС. От 20 години съм в София, влюбих се в София още от студент, влюбих се в духа на София. След това като журналист започнах да живея с проблемите на този град, с детайлите и малките проблеми. Имам увереността, че познавам проблемите на София, казусите на града, знам какво искат софиянци, ако щете дори и гостите на града какво очакват да видят в него и знам как работят институциите", бяха точните думи на Хекимян.

Още: Аз съм човекът, задавал най-неудобните въпроси на Бойко Борисов

Любов или подчинение на ГЕРБ?

На обвиненията в публичното пространство, че е бил "къртица" в bTV, той отговори така: "Тази дума е обидна не само за колегите в Би Ти Ви, които са едни от най-качествените журналисти. Тази дума е обида за цялата журналистическа гилдия. Защото аз, както и всеки един колега в bTV може да потвърди, че съм работил професионално, спазвайки всички журналистически стандарти по своя път".

Хекимян подчерта, че механизмът, по който е избран не е като филмов сценарий: "Получих обаждане от Бойко Борисов. В това обаждане разбрах каква е целта, разбрах какво е предложението, след което имахме среща, говорихме с него. Пожелах да имам достатъчно време да обмисля. Междувременно се запознах и попитах за всички детайли, които ще съпътстват една подобна кандидатура. От това какъв ще е екипът, с който ще работя, какви ангажименти ще трябва да поемам".

Ексжурналистът подчерта и, че да бъдеш в политиката не трябва да е самоцел, но ако искаш да разполагаш с механизми, с които да променяш нещата, трябва да влезеш в политиката.

Още: Хекимян с първо политическо изявление - атакува Асен Василев за бонус-донос

"Аз няма от какво да се притеснявам. Открит съм и гражданите ме познават. Всякакви внушения, че нещо се е случило зад завесите, трябва да бъдат спрени и затова искам да ги спра тук с това интервю", каза Хекимян в интервюто си пред БНТ.

Според думите му институциите, начело с качествени хора, могат да променят системата, могат да променят живота на гражданите към по-добро.

Забележки - под и над линия

На Хекимян му беше припомнено от водещия на сутрешния блок на БНТ Симеон Иванов, че "това е старо клише", когато разговорът стигна дотам какво говорят продуцентите на водещите на предавания в слушалката - Хекимян се кълнеше, че на него му казвали само като пресрочва времето.

По въпроса с това дали познава и гарантира за другите хора в листата на ГЕРБ за Столичния общински съвет, Хекимян обърна нещата към кандидата за кмет на ПП-ДБ Васил Терзиев. Защо - заради номер 3 в листата на ГЕРБ, Любомир Минчев. Минчев е собственик на "Телелинк" и известна фигура в ИТ сектора, спряган беше и за кандидат-кмет. "Телелинк" е основана от Спас Русев, а Минчев е считан за негов човек, имат и други допирателни точки. По-важното обаче е, че Минчев е един от хората на прочутата снимка от яхтата в Монако през 2001 г. (скандалът след взривяването на Иван Тодоров, наричан Доктора - на яхтата бяха Доктора, финансовият министър на НДСВ Милен Велчев, Мирослав Севлиевски и т.н). Знае се също, че съпругата на Минчев - Мария Опренова, беше дългогодишен официален собственик на "Канал 3", докато се говореше успоредно, че истинският собственик е Делян Пеевски.

ОЩЕ: Интересни фигури изникнаха от листите за местните избори 

СНИМКА: Facebook/Биволъ

Всичко това беше коментирано от Хекимян така - че Минчев е имал бизнес отношения и с Васил Терзиев (Хекимян беше коригиран от водещите на сутрешния блок на БНТ, след като първоначално използва сегашно глаголно време за отношенията на Минчев и Терзиев) и че може би Терзиев трябва да даде отговори. Ексжурналистът даде задочна гаранция за листата на ГЕРБ с думите, че щял да остане 4 години общински съветник, ако не го изберат за кмет и напомни, че Васил Терзиев изобщо не е в листата с кандидати за общински съветници на ПП-ДБ.

Неполитическото победи политическото, но все така има "изненадани"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Анализатори: Чака ни римейк на сглобката, но с писмено споразумение

"Сини като знамето на ЕП и зелени като гората в България": ЦИК показа бюлетините за вота 2 в 1

След поредната катастрофа с жертви: Калин Стоянов иска драстичен скок на глобите

Киселова: Приетата забрана за реклама на хазарт е противоконституционна

ПП-ДБ искат извънредно заседание на НС заради увеличението на пенсиите

Надежда Йорданова: Към ПП-ДБ има атака след атака и скандал след скандал

Бойко Борисов: Иванов и Атанасов не искаха Асен Василев за финансов министър (ВИДЕО)

ЦИК определи реда на участие в процеса на удостоверяване

Военният министър иска България да се настани в европейската отбранителна база

"Продължаваме промяната" за пенсиите: Ограбване на българския народ няма да мине

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика