Защо настъпи 2023-та? Защото изпратихме пет милиарда емотикони

8401
Защо настъпи 2023-та? Защото изпратихме пет милиарда емотикони
Снимка: iStock

2023-тa настъпи и всички знаем причината: защото пратихме десет милиарда емотикони.

В Слънчевата система - това се знае отдавна - има брояч, който отчита броя изпратени гифове, електронни картички с пожелания, фойерверки от разшервани съобщения. Броячът прещрака към 2023-а, понеже Вселената сменя хода си само в един случай - ако зажужат космически числа от изпратени емотикони. 

Годината, обявиха веднага от Международната космическа станция, при никакво положение нямаше да настъпи, ако нито един човек не би копирал една и съща видеокартичка и само с няколко разшервания в месинджър не я бе изпратил на десетки приятели, които почти не познава. Или дори на килограм на всички, пък те да се оправят - да чистят спам, както се рине сняг. 

Нямаше да настъпи годината също, ако една камара банки, оператори, приложения и други финансово-приятелски компании не я бяха честитили и не я бяха честитили по телефона, имейла и цялата база данни, която са докопали. Все пак мина една седмица откакто те честитиха Коледа. И се притесниха, че ти вече може да си позабравил вълнението, което изпита от отварянето на техните съобщения и пратиха нова серия от други. 

А защо новата 2023-та настъпи в социалните мрежи? Ясно е: заради система от реципрочности. Не е учтиво, ако ти честитят годината да не я честитиш и ти, и не е учтиво ако ти си я честитил, да не ти е честитят обратно. От това обстоятелство на възпитанието зависят много неща. Сред тях - настъпването на новата година. 

Има и научен прогрес. Айнщайн откри теорията на относителността, Стив Джобс - смартфона, Зукърбърг - Facebook. А всички накрая дружно откриха гигантската тавтология на виртуалното пожелание и бързо нацъкания новогодишен ентусиазъм. За да доведат честитките до онази безкрайност, която навремето бе само в сферата на теоретичната математика, но отскоро е в сферата на практичната налудничава мания за ненормално честитене до пето коляно. 

Нямаше да настъпи също 2022-та, ако де що има политик не бе изсипал пожелания на невероятно интересната си страница във Фейсбук. И е очевидно, че нямаше да настъпи, ако де що новинарски емисии не изсипят новогодишния материал за изсипване.

Затова, ако случайно сте пропуснали, не забравяйте да отговорите на всички честитки и да честитите на всички. Ако не го направите - годината може да започне за останалите, но не и за вас. 

 

Автор: Един Стократно начеститен човек

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Забранете и шоколада след хазарта. И се махнете завинаги, лакомници!

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com