X
 
 

Защо Рейзи и Иванова не са като Иванчева

15183 9
photo of Защо Рейзи и Иванова не са като Иванчева
Снимка: Община Созопол
Кметът на Созопол Панайот Рейзи и кметът на Златица Магдалена Иванова се оказаха с обвинения за злоупотреби на съответно два и един милион лева. За Рейзи цялата тази работа изглежда твърде закъсняла - та не беше ли той човекът, дето си беше заградил пътя към плажа Алепу по собствено желание през 2015-та и по всичко личеше, че вероятността за злоупотреби там е почти гарантирана? 

Но да оставим това: по-интересният е въпрос минава през вече класическото сравнение с Иванчева. Тази жена беше зрелищно арестувана в центъра на София, предполагаемо с 56 000 евро подкуп, а после премина през нещо, което би удивило и Данте; защо сега това не става и с тези кметове? Къде сте мащабни операции, къде сте телевизионни камери? В момента никой не знае къде е Рейзи, нито къде е Иванова. Просто ги няма. Принципно изглежда има една задължителна екзистенциална пропорция между сумата, която си завлякал и коефициентът ти на изчезване. С толкова пари може да изчезнеш по крайно различни начини. Специално Рейзи в момента може да живее в подводница някъде в неговия район. 

В емблематичното си гостуване при Слави Цацаров повтаряше една заклинателна дума: "Всички". И цитираше правоверно думите на Филчев, че когато корупцията е държавна политика, никоя прокуратура не може да помогне. Сега обаче отново изглежда, че има някакви странни несъвпадения. За между 20 и 40 пъти по-големи суми, свързани със злоупотреби, в сравнение с Иванчева, нито Рейзи, нито Иванова преживяват онзи публичен линч, който се стовари върху бившата кметица на "Младост". С любопитство ще следим какво ще стане - и колко време, ако въобще бъдат открити, ще прекарат в ареста заподозрените кметове. 

Оттук насетне, ако не иска да оставя впечатление за избирателност, прокуратурата трябва да равнява всеки случай със заподозрени за корупция по случая "Иванчева". Дали това ще стане?

Рейзи ви маха от подводницата.

 

Автор: Райко Байчев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 7 потребители
 •  Законът ГЕРБ : "Кради, за да имаш" ! 5 Законът ГЕРБ : "Кради, за да имаш" ! преди 7 месеца Профил на трол?
  Резака е голям далавераджия ! Той даде на Помак Роско да строи на забраненото, на брега на морето в Черноморец а Помака му даде крайбрежната ивица да я ползва, като да му е бащиния . И резака уйдурдиса далаверата с Главбулгарстрой да "облагородят брега" и да построят курортното селище "Св.Тома" срещу ....
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Тъй се давало то! Аре фейк!
  : 7 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Здравейте, Ами защото не е тайна,че Цветанов държи в ръцете си всички структури на герб по места и кметовете.Без неговото одобрение никой кандидат не може да стане кмет. Няма значение откъде идва кандидата тоест от коя партия е. Има значение какво се договарят с Цветанов. Мислите ли че Рейзи може да си позволи всичко това без санкцията на Цветанов. Да нагласява търгове,да изнудва бизнесмени,да кра виж още ›› де безогледно,да вкарва роднините си схеми, дори собствените си родители.Представятели си какъв морал има този човек.По подобен начи стоят нещата със други настоящи кметове на герб. Като Тотев например. Цветанов е злият гений на българската политика. Много скоро той ще провали Борисов и ще го направи съзнателно. Не че Борисов е наивният добряк. Не случайно Цветанов си подготвя местенце на ззапад. Американците ще му помогнат. Но и те не обичат предатели,само ги използват....временно.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Разликата е че Иванчева не е нито от Герб, нито от БСП, нито от ДПС. За това така, се изгавриха, с нея.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Аз не разбрах каква е разликата освен сигурно по начините на арестуване. Но всичкото това не е някаква изключителност , а всъщост Е просто епизод на Случвашото се. Но този съд няма да осъди нито иванчева , нито този рейзи. А , обратно те могат да осъдят Р.България. Нешата са изключително ПРОГНИЛИ и герб е ДОРАЗВИЛ ТАЗИ ПРОГНИЛОСТ. ТЕ СА ЧССТ , А НЕ СА НЕЩО ВЪНШНО НА тази прогнилост. Ама това НЕ С виж още ›› Е КАЗВА , ТОВА А Е МНОГО ВАЖНО.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Рейзи е играч, а Иванчева наивен лапнишаран!
 • ИМПЕРИАЛИСТ 1.1 ИМПЕРИАЛИСТ преди 7 месеца Профил на трол?
  Поради множество субективни и обективни причини, нормална съдебна система в България не може да има. Ако съдебната система заработи нормално, тя ще срине из основи цялата държавна структура на България.
  : 2 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Рейзи и Иванова имат политически чадъри, а Иванчева си позволи да бъде избрана от населението! Който не облизва Мадуро и не слушка партията го разсъбличат публично за назидание!
  : 3 !
 • Анонимен 1.3 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  А , браво бе империалист. ТАКА , ТАКА , ТАКА. И защо така ? И сега ако ние като Народ съвсем естествено един ден сериозно да поискаме да променим това и кой ще бъде против това ? ес. Там от Брюксел ще обвинят Р.България в нарушаване на разделението на властите. Интересно нали ?
  : 5 !