X
 
 

Защо Слави да е различен?

14685 20
photo of Защо Слави да е различен?
Снимка: БГНЕС
Речта на Слави Трифонов при учредяването на партията му "Няма такава държава" беше важна. Важна, за да разкрие намеренията на учредителите. Уви, те не станаха ясни дори след нея.

Останаха основни въпроси, на които не беше отговорено въпреки очакванията на потенциалния електорат и на журналистите (които, кой знае защо, не бяха допуснати до залата в "Лозенец", където се "роди" "Няма такава държава").

Ключови цитати от речта на Трифонов пораждат основателни чудения :

1. "Целият политически ресурс през последните години изглежда нелепо и обидно". С какво Слави и екипът му са алтернатива? Експерти ли са в областта на политиката? Дали евентуален премиер-шоумен би било по-малко "нелепо" явление от премиер пожарникар, например?

2. "Бeше проведен референдум по българския закон и конституция и по правилата на пряката демокрация. Той беше захвърлен в ъгъла, все едно не се е случвал". Нали депутатите приеха субсидията на партиите да падне до 1 лв. на глас, както пожелаха гласувалите на референдума? Вярно, не всички искания от допитването бяха удовлетворени, но да се твърди, че то е минало незабелязано, е вече популизъм с цел събиране на протестен вот чрез некоректно обобщение.

3. "Защото в крайна сметка ние затова живеем - за емоции. Те са лош съветник, но живеем заради тях". Дали обаче емоциите са най-добрият барометър в политиката, г-н Трифонов? Те доведоха на върха на държавата Симеон Сакскобургготски, Бойко Борисов, помните, нали? А разочарованието от техните действия забравихте ли? Сънят на разума ражда чудовища - тази картина на Гоя виждали ли сте?

4. "Не се измъквам от думата партия, но тя е отвратителна. Като кажеш партия и ти става... - " А като кажеш лицемерие, става какво? Употребявате термина "политически проект" , но не е ли това просто синоним на... "партия"? А за синоним на "популизъм" сещате ли се?

5. "Аз не мога да оправя несправедливостите, това е безумно. Аз мисля, че има конкретна, точна и ясна цел, която е свързана с моя характер - когато нещо се прави, то трябва да се направи докрай". След като в речта си твърдите, че влизате в политиката заради жажда за справедливост, а признавате, че "не можете да ги оправите (несправедливостите)", какъв е смисълът от партията? Какво значи "да се направи докрай"? Да не би... самоцел? С какво тя би била полезна на обществото?

6. "Животът е прекрасен!" Да, това го знаем, даже има филм с подобно заглавие, но каква е връзката между Вашия политически проект и тази констатация? Животът е прекрасен, а пък "Няма такава държава"? Да не би да говорите за друго място?

Слави има право, като всеки български гражданин, да учредява партия и да се бори за доверие. Не мога обаче да се доверя изцяло на човек, чиято реч поражда повече въпроси от отговори. Дали зад липсата на конкретика не се крие липса на идеи?

 

Автор: Велина Георгиева

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 11 Анонимен преди 5 дена Профил на трол?
  Слави че е различен, РАЗЛИЧЕН Е. По този повод Ицо ПетроФ (певеца) написа и издаде цяла книга. Прочетете я или се обадете на Ицо и той ще Ви разкаже ВСИЧКО за Слави! Били са големи дружки, а човек трудно се променя.
 • Анонимен 10 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  ТОЯ ПЕДОФИЛ ЛИ? НЕ, МЕРСИ!
 • Анонимен 9 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  От всичко написано тук се вижда ясно нивото на сегашната власт! А Трифонов предстои да го оценяваме, не бързайте предварително!
 • Супър Хулк 8 Супър Хулк преди 1 седмица Профил на трол?
  на международна трибуна дават "Последните дни , Помпей" , в драматизация от Фредерико Фелини с музика от Енио Мориконе (C’era una volta il West) ние най-после намираме надеждата , последна !
 • Октомври Н.Р.Б. 7 Октомври Н.Р.Б. преди 1 седмица Профил на трол?
  ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ И ПАСТИР СТОМАНА. КОГАТО НА ДУНАВ СЕ МРЪКНЕ И СЪНЕН БАЛКАНЪТ ЗАСПИ.ОТНОВО.... ПОЖАРА .... ГОРИ ОТНОВО ВЪРВЯТ ОКТОМВРИЙЦИ. ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ И ПАСТИР СТОМАНА. НИКАКВА МИЛОСТ ЗА ВРАГОВЕТЕ НА НАРОДА И ТЕХНИТЕ СЪУЧАСТНИЦИ.
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  В никакъв случай властта в ръцете на дезертьор89, при това троцкист!
  : 5 !
 • Октомври 7.2 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  ти си СОРОСОИД И ВРАГ НА НАРОДА /7.1/ , есеец , Империалист /вавилонски/, а пък твойте вождове са онези дезертьори . Онази дегеренерирала маса 10ноемврийци и евротроцкисти. Аз обаче имам таен план как Народа и Държавата да се отърве от вас по възможно най бързият начин. Няма да ти го споделя зашото е таен.
  : 8 !
 • Октомври 6 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
  И съществото Трол на Шайката герб пише за някаква слава на разни певачки и певачи. слави трифонов си е подлога на борисов бойко и Шайката герб. Генерално на АНТИНАРОДНАТА КЛИКА 10111989. НЕКА ме разубеди , дано греша ама НАДАЛИ.
 • Анонимен 5 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Е как да е различен? Те, пеерастите са винаги еднакви!
 • Октомври 4 Октомври преди 2 седмици Профил на трол?
  Другарят Октомври почти винаги се изказва добре и понякога задоволително есеецо 1.1. слави и е твой и НЯМА нищо общо с мен.
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Но това не те прави по-малко ДЕЗЕРТѝОР89! Не ти прощавам!
  : 0 !
 • Анонимен 4.2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  ти СИ ВРАГ НА НАРОДА , както и цялото actualno
  : 9 !
 • Анонимен 4.3 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  И дезертьорите89 4 и 4.2 са врагове народни!
  : 2 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Даже лошият поглед, с който ни гледа, е плагиатство!
 • българин 2 българин преди 2 седмици Профил на трол?
  За сведение на авторката и редактора, учиндолският чалгар освен да опростачва и подвежда младите хора друго не му е отредено от червената мафия и няма КОЙ да каже, че във всичко останало дъртият педофил е кръгла нула и надявам се поне това знаете, че нула по всяко друго мероприятие си е нула, поредният кьор фишек на червените боклуци, а речта му е срам и позор за него и авторите му.
 • Ангел 2.1 Ангел преди 2 седмици Профил на трол?
  E, що пък червен? Слави е всичко друго, но не и "червен" Не че имам тая дума за обидна, просто не е такъв!
  : 17 !
 • българин 2.2 българин преди 1 седмица Профил на трол?
  Моля, четете внимателно, казано е, че учиндолското мероприятие е на червените боклуци, от това не следва, че чалгарят е червен, но пък и не е далеч от истината, КОЙ би оставил един бездарник да опошлеви ефира, ако не е червен или поне не е от слугинажа на червените?!
  : 5 !
 • ДЕСЕН БОКЛУК ОТ НАЙ-МИРИЗЛИВИТЕ! 2.3 ДЕСЕН БОКЛУК ОТ НАЙ-МИРИЗЛИВИТЕ! преди 1 седмица Профил на трол?
  СЛАВЧО СИ Е ПЕДОФИЛ , ДЕМЕК ДЖЕНДЕР. ЧЕ СЛУЖИ НА НЯКОЙ СЪЩО Е ЯСНО ЩОТ МУ НАЛЯХА МИЛИОНИ, НЕ ЗА ТВА ЧЕ Е УМЕН И КРАСИВ! Наляха му милиони за опростачването през последните 20 години че и повече! а;га, тъпи скечове, неприлични намеци за еб@не и от сорта простотии... ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ЗЕМАТ С ПЪРДЯЛКО ПЪРДЯЛКОВ - ПИКльото и да си отгледат неколко малки циганета за разплод!
  : 0 !
Нагоре
Последно в Актуално