Атентатор самоубиец погуби шестима на нигерийски пазар

1175
Атентатор самоубиец погуби шестима на нигерийски пазар

Атентатор самоубиец се взриви на оживен пазар в Северна Нигерия, уби шестима и рани тежко 13 души, съобщиха силите за сигурност и обвиниха за нападението джихадитката групировка Боко Харам.

Извършителят се преструвал на търговец на зърно на пазара в село Амарва, на 20-тина км. от Майдугури – родното място на Боко Харам и столица на щата Борно.

Десетки убити след терористични атаки в Нигерия

Най-малко 12 души бяха убити в Майдугури, Североизточна Нигерия, при няколко самоубийствени терористични атентати, предаде БГНЕС. Чети...

Нападението беше извършено няколко дни след осуетена атака на Боко Харам на 25 декември в Майдугури.

Началник на местна милиция, която помага на армията в битката с Боко Харам, каза, че атентаторът влязъл в магазин с черна найлонова торба около 11.30 ч. и предложил на продавача да му продаде зърно.

След като му отказали нападателят се приближил до група хора, които си приказвали и детонирал експлозивите, скрити в торбата, която носел.

Амарва е била обект на няколко нападения на Боко Харам през последните 8 години, а конфликтът е отнел живота на поне 20 000 души, 2,6 млн. са били принудени да напуснат домовете си.

Нигерия - новият рай за пиратите

Шестима членове на екипажа на германски товарен кораб, в това число и капитанът, бяха отвлечени край бреговете на Нигерия, южно от Порт...

През последните месеци бойците на Боко Харам засилиха атаките си срещу военни и цивилни цели въпреки твърденията на правителството и армията, че групировката е победена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com