X
 
 

Ебола е взела над 1 800 жертви в Конго

587 0
Ебола е взела над 1 800 жертви в Конго
Снимка: Вакон
Над 2 700 души са се заразили с ебола в Демократична република Конго през 2019 г. Повече от 1 800 от тях са починали. Това сочат данните на Световната здравна организация, публикувани в Женева, съобщава БГНЕС, цитирайки ТАСС. Най-много смъртни случаи са регистрирани в провинциите Северно Киву и Итури.

Към 01.01.19 г. е имало 602 заболели, като 366 от тях са починали. Така, през миналата година са били идентифицирани 2 780 нови случая на заболяването, причинено от вируса на Ебола, като при 1 866 от тях изходът от болестта е с фатален край. През последните две седмици на декември нови 29 души са се заразили.

Русия разполага с ваксина срещу Ебола

Разработената в Русия ваксина срещу Ебола показва на този етап добри резултати на пострегистрационните изследвания. Разработва се усъв...

Началото на втория взрив от ебола в Конго бе поставено в бедния квартал Алоя, където е регистриран първият случай. Става въпрос за неизлекуван случай на ебола, като човекът е заразил и останалите си роднини. Еболата се предава от диви животни и след това се разпространява светкавично сред хората. Първите симптоми на заболяването са висока температура, мускулна болка, главоболие и болки в гърлото, последвани от повръщане, диария, обрив, нарушена бъбречна и чернодробна функция, а в някои случаи и вътрешно и външно кървене.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители