Египет също ще произвежда руската ваксина Спутник V

1486
Египет също ще произвежда руската ваксина Спутник V
Снимка: Getty Images/Guliver

Египетската фармацевтична компания Minapharm ще произвежда над 40 милиона дози на година от руската ваксина срещу коронавируса Спутник V, съобщава Руският фонд за директни инвестиции, който пласира ваксината зад граница. Аржентина започва да произвежда Спутник V

Двете страни са се договорили да започнат незабавен технологичен трансфер с цел производството на препарата. Производството ще бъде в биотехнологичното предприятие на Minapharm в Кайро и целта ще е глобална дистрибуция. Първите дози от ваксината се очаква да излязат от египетската фабрика през третото тримесечие на 2021 г.

Германското дъщерно дружество на Minapharm - ProBioGen е натоварено със задачата да оптимизира процеса за бъдещо увеличаване на производството, възползвайки се от технологичния си опит в производството на ваксини и генна терапия.

Четири държави ще произвеждат “Спутник V“

Русия очаква 50 милиона дози от нейната ваксина “Спутник V“ да бъдат произвеждани всеки месец в Индия от това лято, цитира ...

Към днешна дата Спутник V е регистриран в 61 държави в световен мащаб и обхваща общо население от над 3 млрд. души. Руската ваксина показва ефективност от 97,6%, показва анализ на данните за степента на заразяване с коронавирус сред ваксинираните с двете дози на препарата в Русия.

"Споразумението с Minapharm бележи първото ни партньорство за производство на Спутник V в региона на Близкия изток и Северна Африка. Руският фонд за директни инвестиции е в сътрудничество с водещите фармацевтични производители в световен мащаб, тъй като Спутник V е регистриран в 61 държави. Руската ваксина е с висока ефективност и доверие от регулаторите по целия свят и има огромен принос в борбата срещу коронавируса", коментира Кирил Дмитриев, главен изпълнителен директор на Руския фонд за директни инвестиции.

"Това споразумение е естествено разширяване на регионалното лидерство на Minapharm в биотехнологиите, като се възползва от огромния международен опит в клетъчното инженерство и аденовирусните векторни технологии на неговото германско дъщерно дружество ProBioGen. Имаме удоволствието да се присъединим към Руския фонд за директни инвестиции в борбата с глобалната COVID-19 пандемия", каза д-р Вафик Бардиси, председател и главен изпълнителен директор на Minapharm.

ОЩЕ: В Сърбия започна производство на руската ваксина "Спутник V"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АФРИКА:

Катастрофа с хеликоптер в Кения, загинали са висши военни

След откуп: Сомалийските пирати освободиха отвлечен кораб

Една година от войната, която забравихме: Суданците са на ръба

Русия докара ПВО и военни инструктори в Нигер (ВИДЕО)

Украйна открива посолства в Африка

Египет: "Най-трудният Рамадан от Средновековието насам"

Десетки загинали при преобръщане на рибарско корабче в Мозамбик (СНИМКИ)

Слон уби 80-годишна туристка в Замбия (ВИДЕО)

Нечуван прецедент в Сенегал: Страната вече има две първи дами (ВИДЕО)

63-годишен свещеник се ожени за 12-годишно момиче (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com