X
 
 

Издирват лъв, убил човек в кенийската столица

1256 0
Издирват лъв, убил човек в кенийската столица
Снимка: БГНЕС
Избягал лъв уби мъж край националния парк на Найроби в понеделник, съобщиха властите за дивата природа, докато предупредиха, че голямата котка все още е на свобода в кенийската столица.

Кенийската служба за дивата природа (KWS) започна операция за издирване и успокояване на лъва, след като мъж бе убит извън националния парк на юг от града.

Прокуратурата почна разследване заради състоянието на лъва Любо в Разград

Районната прокуратура в Разград образува досъдебно производство за проявена жестокост към лъва Любо от зоокъта в града, съобщиха от про...

"Ние се обръщаме към семейството на починалия с намерението да ги посетим и утешим. KWS призовава обществеността да бъде спокойна и да не излизат през нощта, докато лъвът не бъде заловен", казва KWS в изявление пред репортери късно в понеделник, цитирано от БГНЕС.

Инцидентът е станал извън южната периферия на парка, съобщиха от KWS. Някои части от парка са обградени от електрически огради, но не е напълно запечатан, което позволява традиционната миграция чрез игра в търсене на паша.

Представители на застрашената дива природа, включително лъвове, леопарди, носорози и биволи, се намират в емблематичния парк на фона на далечни небостъргачи.

Паркът е само на седем километра от сърцето на Найроби и инциденти с животни, избягали от тревистите равнини и скитащи в хаотичния мегаполис с повече от четири милиона жители, са се случвали и преди.

Жена влезе при лъва в зоологическата градина в Бронкс (ВИДЕО)

Нюйоркската полиция издирва посетителка на зоопарка в Бронкс, проникнала в клетката на лъва. Полицията се задейства след като Instagram...

През март 2016 г. лъв беше застрелян, след като се измъкна от парка и нападна и нарани мъж. През онази година лъвове излязоха извън парка четири пъти.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители