МВнР: България осъжда бомбеното нападение в Сомалия

6077
МВнР: България осъжда бомбеното нападение в Сомалия
Снимка: Getty

България остро осъжда бомбеното нападение в Сомалия, при което загинаха невинни хора, включително служители на UNICEF. Това заявява в официална позиция Министерството на външните работи на България.

При нападението в африканската държава бяха убити шестима души, работещи за UNICEF, а други седем да ранени.

"Ал Шабаб" атакува образователното министерство в Сомалия

Бойци на сомалийската групировка "Ал Шабаб" убиха най-малко шест души когато нападнаха образователното министерство в столицата Могад...

Посегателството върху живота на служители на Детския фонд на ООН, посветени на възстановяването на Сомалия и отдадени на каузата за подобряване на живота на децата, е жесток варварски акт, който нанася тежък удар върху устоите на хуманността, казват от външното ни министерство.

"Поднасяме своите най-искрени съболезнования и дълбока съпричастност към семействата на загиналите и пожелаваме бързо възстановяване на ранените", казва още в съобщението си МВнР.

По-рано днес изпълнителният Директор на UNICEF Антъни Лейк заяви: "Ужасяващото нападение над нашите колеги в Северна Сомалия е не само нападение над служители на UNICEF, но и над хората, на които те помагаха."

"Изказваме съболезнованията и подкрепата си към семействата на четиримата убити колеги и се молим за бързото възстановяване на ранените. Всички ние в UNICEF сме дълбоко наскърбени и дълбоко разгневени от това нападение", каза Лейк, цитиран от БГНЕС.

"Нашите колеги бяха посветили живота си на работа в името на децата на Сомалия. Те не са жертви. Убитите и ранените са всъщност герои. Скърбим за загубата им и се надяваме на скорошното възстановяване на пострадалите.

Продължаваме с работата си в полза на най-уязвимите деца на Сомалия и техните семейства. Усилията ни ще бъдат и в памет на колегите, които загубихме", заявява Лейк

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com