Общо 71 души загубиха живота си при бомбен атентат в Нигерия

43685
Общо 71 души загубиха живота си при бомбен атентат в Нигерия
Снимка: Getty Images / Guliver

Бомбен атентат на оживена автогара в сутрешния час пик в покрайнините на нигерийската столица Абуджа отне живота на 71 души и рани други 124. Президентът на страната обвини за атентата ислямистите от Боко Харам, предаде БГНЕС.

Експлозията разтърси автогарата Ниания, южно от Абуджа, в 6,45 ч местно време, при което бяха унищожени и десетки автомобили. Това е най-кървавият единичен атентат, извършен на територията на нигерийската столица, която включва Абуджа и околностите.

По-рано днес официални източници съобщиха, че на автогарата са били извършени два отделни атентата, но по-късно стана ясно, че щетите са причинени само от една бомба. Взривът "дойде от кола", паркирана на автогарата, заяви Чарлз Отегбаде от Националната агенция за управление на извънредните ситуации.

Говорителят на полицията Франк Мба съобщи, че жертвите на атентата са 71 души, а 124 са ранени. Пострадалите са настанени за лечение в местни болници. Президентът на Нигерия Гудлък Джонатан, който посети мястото на инцидента, обеща, че страната ще преодолее кървавия бунт на групировката Боко Харам, обвинявана в избиването на хиляди хора в северната и централната част на страната от 2009 г. насам.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com