X
 
 

Сарадж и Хафтар потвърдиха участието си на срещата в Берлин

955 0
Сарадж и Хафтар потвърдиха участието си на срещата в Берлин
Снимка: Getty Images / Guliver
Премиерът на правителството на националното съгласие (ПНС) на Либия Файез ал Сарадж и командващия либийската национална армия Халифа Хафтар потвърдиха, че ще участват на конференцията за урегулиране на кризата, която ще се проведе на 19 януари в Берлин.

На официалния сайт на либийското правителство във Facebook беше съобщено, че премиерът сам е заявил потвърждението в сряда вечерта на среща с поддържащи го политици и военни.

В Либия отново възобновиха военните действия

Силите, лоялни към Халифа Хафтар, започнаха ракетни удари на юг от столицата на Либия, заяви военният говорител на признатото от ООН Пр...

Както отбелязва водачът на ПНС „агресорът“, имайки предвид силите на Хафтар, не подписа в Москва комюнике за прекратяване на огъня. „Ние ще дойдем в Берлин и ще донесем нашето послание.4

Сарадж допълнил, че „положителната роля на Русия и Турция тревожи европейците“. „Те сами им [на Турция и Русия] дадоха тази роля, доколкото европейските страни не проявиха позитивен практически подход към това, което се случва в Либия от девет месеца“.

Що се отнася до Хафтар, той бил заявил по време на среща с германския външен министър Хайко Маас, че ще пристигне в Берлин, съобщи телевизия Ал Хадат. Маас пристигна днес в Бенгази за преговори с Хафтар.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално