Южен Судан е застрашен от недостиг на храни

43811
Южен Судан е застрашен от недостиг на храни
Снимка: Getty Images / Guliver

Южен Судан е изправен пред опасност от недостиг на храни, ако враждуващите правителство и бунтовници не спазят договореното примирие, предупредиха посланиците на САЩ и Европейския съюз, предаде AFP.

„Страните не успяха да спазят ангажимента си от 23 януари за примирие. Това доведе до още хиляди загинали и влошаваща се хуманитарна ситуация, като Южен Судан е изправен пред възможен недостиг на храни”, заяви посланикът на САЩ Доналд Бут на среща в Етиопия на регионалните лидери относно конфликта.

Договориха примирие в Южен Судан

Правителството на Южен Судан и южносуданските бунтовници подписаха споразумение за прекратяване на огъня, за да сложат край на конфликт...

На 7 март 2014 г. Агенцията на ООН за бежанците изрази дълбока загриженост заради положението със сигурността в южносуданската област Горни Нил. Жестоки сблъсъци в северния град Малакал и други стратегически за пътния и речния транспорт градове тази година правят невъзможни доставките на хранителни и други продукти за хуманитарна помощ на няколко бежански лагери. Бежанци, вътрешно разселени лица и приемащи общности са засегнати от това положение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com