X
 
 

Връзка на Русия с Африка - Александър Пушкин

724 0
photo of Връзка на Русия с Африка - Александър Пушкин
Снимка: Getty Images/Guliver
Русия никога не е била колониална сила в Африка, но има дълга история на връзки с континента.

Тъй като президентът Владимир Путин е домакин на африканските лидери за първата среща на върха Русия - Африка в Сочи в сряда и четвъртък, ето поглед върху тези връзки, започвайки от любимия руски творец от XIX век Александър Пушкин.

The New York Times: От Русия с възхищение и отчаяние

В статия, озаглавена „От Русия с възхищение и отчаяние“, бившият руски външен министър Андрей Козирев от времето на Бо...

Пушкин, живял от 1799 до 1837 година, е бил рядък аристократ със смесена раса в епохата на царството в Санкт Петербург. Въпреки че учениците в Русия се фокусират върху рецитирането на произведенията му, а не да учат за неговото потекло, Пушкин е правнук на Ибрахим Ханибал, който е роден близо до езерото Чад, но пленен като момче и отведен в Москва.

Ханибал е кръстен и получава името Авраам и е възпитан в руския двор, растящ близо до цар Петър Велики. Той има кариера във военните и е един от първите хора, които отглеждат картофи в Русия.

Пушкин се интересува от своя африкански роднина, който си отива от този свят през 1781 година на 80-годишна възраст и му посвещава роман. За съжаление творбата, наречена "Мавърът на Петър Велики", така и не е завършена.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители