14-годишно момче е било застреляно при протест във Венецуела

881
14-годишно момче е било застреляно при протест във Венецуела

36-годишен мъж и 14-годишно момче са били застреляни по време на антиправителствена демонстрация във венецуелския щат Лара, съобщи губернаторът на щата Енри Фалкона. Той каза, че демонстрантите са станали жертва на военизирани привърженици на левия президент Николас Мадуро. Ранени са 12 души, съобщи порталът „Универсал”.

Местните медии съобщават, че от началото на протестите са загинали други трима души, с което общият брой на жертвите е вече пет. Млад мъж беше застрелян миналата седмица в щата Миранда, юноша загина в град Валенсия, а в столицата Каракас в резултат от въздействието на сълзотворен газ почина възрастна жена, допълва БГНЕС.

Опозицията в Еквадор протестира срещу резултатите от президентските избори

Кандидатът за президент от опозиционното дясноцентристко "Движение КРЕО" Гилермо Ласо заяви в неделя, че ще иска повторно преброяване н...

През последните дни във Венецуела има масови акции на опозицията, която негодува заради неотдавнашното решение на Върховния съд да ограничи рязко пълномощията на доминирания от десните сили парламент. Това решение вече беше отменено, затова сега опозицията иска назначаването на нови върховни съдии.

Снощи стана ясно, че националната гвардия е разпръснала протест на жители на община Карисал в щата Миранда. Демонстрантите блокирали Панамериканската магистрала, съобщи „Насионал”.

Презудентът Мадуро се опитва да запази властта си, но Венецуела, която беше водещ износител на нефт, потъва във все по-дълбока криза, а инфлацията е най-висока в света. Основни храни и стоки от първа необходимост изчезнаха от магазините, въпреки че страната притежава най-големите петролни залежи.

Във вторник привържениците на Мадуро също организираха митинг, за да отбележат годишнина, свързана с неговия предшественик и ментор Уго Чавес, и предупредиха, че „революцията отново е в опасност”.

Русия: Антикорупционните протести в Москва бяха провокация

Правителството на Русия заяви, че антикорупционните протести в Москва и в други градове на страната, завършили с повече от 1000 ареста,...

Опозицията обвинява Мадуро, че налага диктатура и настоява властите да насрочат дата за отложените местни избори. Десните сили искат и референдум за отстраняване на президента преди края на мандата му.

Във вторник телевизията прекъсна прякото излъчване на военен парад с участието на Мадуро, защото президентът беше уцелен от камъни и яйца. Опозиционните лидери призоваха за масови протести на 19 април.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

47-годишна жена е първият евтанизиран човек в Перу

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com