60% от американците считат сегашния Конгрес за най-лошия в историята

27981
60% от американците считат сегашния Конгрес за най-лошия в историята
Снимка: Getty Images/Guliver

Две трети от американците са недоволни от работата на своите законотворци и смятат, че сегашният състав на Конгреса е "най-лошия в историята". Това сочат резултатите от социологическо проучване, проведено от телевизионния канал Си Ен Ен, съвместно с изследователската компания О Ар Си, предаде БГНЕС.

"Към това становище се придържат представители на различни демографски групи и изповядващи различни политически възгледи. Мъже и жени, богати и бедни, млади и стари - всички смятат, че сегашният Конгрес е най-лошият, който помнят", казва Кийтинг Холанд от Си Ен Ен. Според него, от работата на законодателите са недоволни както поддръжници на Републиканската, така и на Демократическата партия. Особено негативни са оценките на по-възрастните американци, които, както отбелязва Холанд, "има с какво да сравняват".

73% от анкетираните смятат, че сегашният Конгрес не е направил нищо за разрешаване на проблемите, пред които е изправена страната. През първата година от работата си, законодателите са приели по-малко от 60 закони. Дори това, че успяха преди зимните празници да постигнат компромис по бюджета за 2014-а финансова година, не подобри имиджа им.

В проучването, проведено 16-19 декември по телефона, са взели участие над хиляда пълнолетни американци.

Следва да се отбележи, че рейтингът на президента на САЩ Барак Обама също вече е на рекордно ниско ниво. Според анкета от ноември, 54 процента от американците са недоволни от работата му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com