82 % от американците не могат да си позволят изненадващи разходи от 500 долара

1717
82 % от американците не могат да си позволят изненадващи разходи от 500 долара
Снимка: iStock

Парите не са нещо, за което някой иска да се притеснява по време на празниците . В година, все още опустошавана от пандемията на коронавируса и нейните икономически последици, изглежда, че много хора ще се борят през най-празничната част на 2020 г. Проучване установява, че над 60% от американците казват, че сега живеят от заплата до заплата, когато годината приключва, пише Study Founds, цитирано от БГНЕС.

Анкетата на над 2000 американци, поръчана от Highland Solutions , има за цел да види какво е положението с навиците на харчене и личните финанси в САЩ по време на пандемията. Резултатите от тях установяват, че 63% от анкетираните са намалили разходите си поради COVID-19 . Шестима на всеки 10 казват, че го правят, за да бъдат по-предпазливи, но 49 процента добавят, че това се дължи на загуба на доходи от работа.

Между правенето на по-пестеливи избори и спирането на работата в цяла Америка, мнозинството от анкетираните казват, че нормално „излизане за по чашка“ е най-големият удар. Шестдесет и четири процента пропускат вечерята или поръчват храна. Други 61 процента добавят, че гледат по-малко филми, 55 процента купуват по-малко дрехи и 52 процента пътуват по-малко.

Само един на всеки пет американци (21%) казва, че всъщност харчат повече по време на пандемията. За тези лица най-големите разходи са свързани с увеличено пазаруване на храни и хранителни стоки .

Милиони едва свързват двата края

С поставянето „под ключ“ от властите, принуждаващо безброй фирми да затворят и след това да съкратят работници, всеки четвърти респондент сега смята, че доходите им не са стабилни. Почти двама на всеки трима (63%) казват, че живеят от март месец в цикъл от заплата до заплата

„След като равнището на безработица скочи до над 14% през април, американците продължават да бъдат предпазливи по отношение на сигурността на своите работни места и доходите си“, пише президентът на Highland Solutions Джон Бърбаум в медийно съобщение .

С малко помощ, която изглежда е на път, повече хора кандидатстват за кредит и поемат дългове. Всеки трети от респондентите е отворил нова кредитна карта по време на пандемията. Една четвърт от анкетираните добавят, че са натрупали над 10 000 долара дълг, като същевременно покриват разходите си.

За американците, които спестяват за тежки дни, 2020 г. попи повечето (ако не и всички) средства. Анкетите установяват, че 47% са изчерпали спестяванията си по време на пандемията. Двама от трима американци добавят, че съжаляват, че не са имали достатъчно в банката преди началото на кризата.

Зашеметяващите 82 процента признават, че не могат да си позволят изненадващи разходи от 500 долара, ако изведнъж се наложи да се изправят пред такова плащане. Анкетата разкрива също, че много хора в САЩ признават, че живеят над възможностите си. Като цяло 44 процента казват, че не са могли да поддържат начина си на живот и преди пандемията. Членовете на Generation X и Millennials се класираха като първите две групи, които заявяват това.

И така, кога най-после нещата ще се нормализират? Повечето респонденти се съгласяват, че ще отнеме известно време, като 74 процента казват, че на семействата им ще са необходими между няколко месеца и две години, за да се възстановят от финансовите главоболия. Най-честата оценка за финансово възстановяване е между шест и 12 месеца (22%).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Срутеният мост в Балтимор - инцидент за политическа употреба срещу Байдън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка