Американски артисти поставили монолита в пустинята в щата Юта

5866
Американски артисти поставили монолита в пустинята в щата Юта
Снимка: Getty Images/Guliver

Американската арт трупа „Дъ Мост Феймъс Артист“ твърди, че нейни членове са поставили си загадъчния монолит в пустинята в щата Юта. Това става ясно от публикации и коментари в профила на групата в „Инстаграм“, съобщава БТВ.

„Дъ Мост Феймъс Артист“ публикуват и снимки, на които се виждат мъже, които работят върху създаването на „извънземния" обект. На сайта си художниците обявяват, че могат да продадат появилия си в Юта обелиск срещу скромната сума от 45 000 долара. Доставката може да се осъществи за срок между 4 и 6 седмици.

Буквално обожествяван паметник в пустинята Юта беше задигнат, извършителите казаха защо

Загадъчен метален стълб, който наскоро беше открит в пустиня на американския щат Юта, е бил буквално задигнат. Стана ясно и кой го е на...

Загадъчният монолит в Юта беше забелязан за първи път на 18 ноември от държавни служители с хеликоптери, помагащи да се преброяват овцете в дивата природа от въздуха.  Лъскавият триъгълен стълб, който излизаше на около 3,5 метра от червените скали в южната част на Юта и очевидно изработен от неръждаема стомана, бързо привлече стотици любопитни зрители, а славата му се разпространи по целия свят.

Мнозина отбелязаха сходството на обекта със странните извънземни монолити, предизвикали огромни скокове в човешкия прогрес в класическия научно-фантастичен филм на Кубрик „2001: Космическа одисея“. Някои заподозряха, че зад структурата стоят извънземни. Други приеха появата му като знакова през бурната година, в която светът беше обхванат от пандемията COVID-19, и оптимистично спекулираха, че може да има напълно различни функции.

В края на ноември монолитът изчезна точно толкова мистериозно, както се появи. Но по-късно подобен метален блок се появи и в Румъния, а след това и в Калифорния. Дни по-късно екскурзоводът Силван Кристенсен заяви, че той и негови приятели имат пръст в премахването на монолита от Юта, за да защитят пустинята, която не е готова за нахлуването на туристи, искащи да видят необичайната структура със собствените си очи.

Космически портал? В САЩ откриха странен метален стълб (СНИМКА)

В американския щат Юта откриха загадъчен стълб, вкопан в земята, съобщи Sky News. Обектът е с височина около 3,5 м и открит в местност...

Монолитът в Румъния също изчезна толкова изненадващо, колкото се беше появил, въпреки че местните власти водеха разследване по случая. Засега обаче никой не е поел отговорност за неговото преместване, за разлика от металния блок в Юта.

Основателят на „Дъ Мост Феймъс Артист“ Мати Мо заявява пред американски медии, че неговата група няма общо с монолита в Румъния и затова не е поствал негови снимки. Мати Мо придоби популярност със своите провокативни арт акции през последните години. Той стои зад преправянето на емблематичния надпис „Холивуд“ (HOLLYWООD) в Лос Анджелис на „Холиуид” (HOLLYWЕЕD). На английски weed се използва в смисъл на „трева”, канабис.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Стотици арестувани в САЩ по време на студентските протести (ВИДЕО)

ООН призова Грузия да оттегли проектозакона за „чуждестранното влияние“

Байдън за студентските протести: Редът трябва да надделее

Байдън ще направи изявление за университетските протести в САЩ

Внезапно почина още един подател на сигнали за дефекти на Boeing

САЩ остро атакуваха управляващите в Грузия заради вдъхновения от Кремъл закон (ВИДЕО)

Санкции на САЩ срещу Русия: Наказани са още китайски и европейски компании

Лойд Остин отиде на Хаваите (ВИДЕО)

"Корумпиран": Тръмп нападна съдията, гледащ неговото дело

Колумбия къса дипломатическите си връзки с Израел

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com