Азиатски ученици мамят като луди на изпити в САЩ

8295
Азиатски ученици мамят като луди на изпити в САЩ
Надпреварата между студентите засилва предлагането на фалшиви материали и отговори от тестовете

Американските колежи са се превърнали в най-желаното място за обучение сред по-заможните азиатски студенти, пише Глобъл Пост. Но пътят до приемането в американски колеж е осеян с изкушения за студентите, които не могат да се справят с предизвикателството. За нуждите им се появяват цели агенции, занимаващи се с предлагане на готови есета на перфектен английски, фалшиви награди и академични справки.

Дори услугите им включват намиране на двойници-заместници за изпитите САТ.

„Те могат да ти помогнат с всичко, от което имаш нужда”, споделя 17-годишната Нок, която учи последна година в частна гимназия в Банкок.

„Могат да вземат вместо теб изпитите за САТ. Няма проблеми. Повечето ученици не виждат нищо нередно в това.”

Някои семейства плащат от пет до петнадесет хиляди долара в зависимост от услугите, които са им нужни. Тази практика е разпространена из целият азиатски елит, но най-вече в Китай.

Според проучване, направено в Калифорния, приблизително 90% от писмата с препоръки от чуждестранни колежи са фалшификати, 70% от есетата не са писани от студентите и 50% от дипломите за средно образование са подправени.

Възраждане на гейша културата в Япония

Амбициозен проект на крайбрежния японски град Шимода цели да възроди традицията в гейша културата. В миналото убежище на повече от две...

Търсенето на агенциите става все по-широка практика и с времето проблемът се разраства. Бързият икономически растеж на Китай и други части на Азия предизвика експлозия от чуждестранни студенти, които се надяват да се осигурят със западна диплома.

Много от американските колежи вече са установили практика в разпознаването на фалшификатите. В тези случаи кандидат-студентите биват дисквалифицирани и пратени обратно вкъщи.

Студентите от Китай, Южна Корея и Индия са грубо половината от чуждестранните студенти в Щатите.

Финансирането от държавата на много колежи в САЩ е силно ограничено заради икономическата криза. Затова много от тези заведения прибягват до спонсорството на заможни чуждестранни семейства. В някой от колежите на чуждестранните студенти се гледа като на източник на приходи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com