Битката Тръмп - Клинтън стигна до антисемитизъм

2022
Битката Тръмп - Клинтън стигна до антисемитизъм
Снимка: Gettyimages.com

Американският милиардер Доналд Тръмп, който най-вероятно ще бъде подкрепен от републиканците на предстоящите президентски избори в САЩ, счита, че медиите се опитват да представят като антисемит. Самият Тръмп писа това в социалната мрежа Twitter.

Повод за поредния скандал стана провокативен колаж, публикуван от него в Twitter. На него снимка на основната му съперница за Белия дом – Хилари Клинтън, е поставена на фона на 100-доларнова банкнота и малка звезда с шест лъча и надпис - „Най-корумпираният кандидат“. Опонентите на Тръмп, които съвсем не са малко, веднага го обвиниха в антисемитизъм защото по този начин той свързвал евреите с корупция. Според Тръмп обаче звездата, съвсем не била звездата на Давид, а шерифска значка или просто звезда.

Кандидат-убиецът на Тръмп може да влезе в затвора за 30 години, Оланд нападна милиардера

На младия британец Майкъл Сандфорд, който бе заловен при опит за покушение срещу Доналд Тръмп в американския град Лас Вегас, щата Невад...

Политическият консултант Сара Беърд, която е главен специалист в предизболния щаб на Клинтън за агитация сред евреите, обвини Тръмп в „безсрамно използване на антисемитски образ и отказ да се извини след това“. Много медии също съзряха антисемитизъм в колажа на Тръмп и заявиха, че той има антисемитски контекст.

Тръмп обърна нова страница в политическата война срещу Клинтън заради имейлите и кореспонденцията по ядрената сделка в Иран, които изтекоха в публичното пространство. За милиардера е скандално, че Клинтън не е подсъдима най-малкото заради небрежност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com