ЦРУ също било част от американската схема за масови подслушвания

7815
ЦРУ също било част от американската схема за масови подслушвания

Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ също е част от схемите за подслушване на американското правителство и то на територията на страната, където му е по закон му е забранено да работи. Скандалните разкрития станаха ясни след публикация на The Wall Street Journal.

Двама сенатори оказват натиск върху президента Барак Обама заради разработката на шпионско оборудване от ЦРУ, маскирано като кули за клетъчни телефони, чрез което шпионите проследяват клетъчните телефони на американците, съобщава днес изданието The Hill.

Председателят на юридическата комисия Чък Грейсли и Патрик Лийхи изпратили писмо до министъра на правосъдието Ерик Холдър, в което изразили "допълнителна загриженост" от средствата, създадени от ЦРУ. Писмото било изпратено миналата седмица, но за него обществеността беше информирана едва сега. Устройствата, известни като StingRays и чрез тях се засича местоположението на собственици на телефони и се проследява информация. Службата на маршалите пък прикрепвала устройствата към излитащи от основните летища самолети и по този начин можели да бъдат проследявани хиляди хора на земята.

Двамата сенатори поставили въпроса пред Холдър и министъра на вътрешната сигурност Джей Джонсън миналата година, но досега не били получили отговор.

Бившият шеф на ЦРУ призна, че е разгласявал секретна информация

Бившият директор на ЦРУ Дейвид Петреъс се призна за виновен по делото за разгласяване на секретна информация, съобщи британският вестни...

Припомняме, че през 2013 г. бившият сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън разкри огромните мащаби на подслушването, извършвано от Агенцията за национална сигурност на САЩ както в Щатите, така и по целия свят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка