Държавният секретар на САЩ: Русия се е месила в изборите във Франция и Холандия

4627
Държавният секретар на САЩ: Русия се е месила в изборите във Франция и Холандия
Снимка: Getty Images/Guliver

Държавният секретар на Съединените американски щати (САЩ) Рекс Тилърсън счита, че Руската федерация се е намесвала в изборите в Холандия и Франция.

"Аз мисля, че да", отговори той на въпрос по време на изслушване пред Сената. Тилърсън също така се е съгласил с мнение на един от сенаторите, че Русия има интерес от по-слабо НАТО.

САЩ обясниха защо не са поздравили Русия за националния й празник

Тази година Съединените американски щати не поздравиха Руската федерация за националния й празник. „Можем да потвърдим, че от аме...

Обвинения по адрес на руски хакери относно намеса в изборите периодично звучат от западните лидери. По-конкретно, представители на американската Демократическа партия обвиниха Русия за загубата на техния кандидат Хилари Клинтън. Новият френски президент Еманюел Макрон също хвърли вината върху руски хакери, че са ударили предизборния му щаб, отбелязва РИА Новости.

Междувременно Рекс Тилърсън отбеляза, че „Имаме множество трудни въпроси с руснаците. Отношенията ни са на най-ниското си ниво за всички времена и продължават да се влошават. Целта ни е да ги стабилизираме", коментира още държавният секретар на САЩ.

Припомняме, че Русия нееднократно опровергава твърденията на американските спецслужби за намеса в изборите в западни държави, а по-рано прессекретаря на президента Владимир Путин ги нарече "абсолютно голословни".

Външният министър на Руската федерация Сергей Лавров също заяви по-рано, че няма факти, които да потвърждават, че Русия се е намесвала в изборите в САЩ, Франция и Германия.

Военното крило в американското правителство открито сочи Русия за враг

Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис, известен с прякора си Бясното куче, и председателят на Комитета на началник щабовете на ам...

По-рано руският президент Владимир Путин заяви, че САЩ се намесват в политическите процеси в целия свят, но се обиждат на Русия, която уж се е намесила в изборите им, макар че в действителност за Руската федерация такава намеса няма смисъл.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com