И Тръмп, и Клинтън планират затягане на търговията с Китай

1474
И Тръмп, и Клинтън планират затягане на търговията с Китай
Снимка: iStock/Guliver

За Азия тази седмица лошата новина не е, че Доналд Тръмп представи план от седем точки за затягане на американската политика за търговия, която е насочена основно към Китай.

Лошото беше, че кампанията на Хилари Клинтън обвини Тръмп, че е откраднал нейните идеи за въвеждането на подобни мерки, пише вестник The Times of India.

Обама се включва в предизборната кампания на Клинтън

Американският президент Барак Обама за първи път ще вземе участие в предизборната кампания на своя бивш държавен секретар Хилари Клин...

И двамата кандидати за президент обещават да направят повече, за да запазят работните места в САЩ в момент, когато се наблюдава бавен икономически растеж в глобален план. И Китай със своята голяма търговия, нарастващи международно влияние и авторитарно правителство е естествената цел.

Милиони работни места в Китай и в региона зависят от готовността на САЩ да поддържа вноса на всякакви продукти от азиатската държава: от дрехи до смартфони, посочва още "Фокус".

Бързият икономически растеж в Китай и развитието на силен потребителски пазар изглежда, че са намалили нуждата на страната от голям износ за САЩ. Но напоследък китайската икономика показва забавяне, като това води до загуби не само за малките, но и за големите компании износители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com