Исторически момент: Барак Обама говорил по телефона с Раул Кастро

5349
Исторически момент: Барак Обама говорил по телефона с Раул Кастро
Снимка: Gettyimages

Американският президент Барак Обама и неговият кубински колега Раул Кастро са провели телефонен разговор по-рано тази седмица. Това съобщи американско официално лице малко преди историческата среща между първите дипломати на двете страни. "Мога да потвърдя, че президента Обама говори с президента Кастро в сряда", съобщи източникът. Малко по-късно през този ден се състоя и срещата между държавния секретар на САЩ Джон Кери и министъра на външните работи на Куба Бруно Родригес в Панама. Тя беше точно преди срещата на върха на двете Америки.

Държавният департамент на САЩ публикува в Туитър снимка на първите дипломати на САЩ и Куба, които си стискат ръце и се усмихват. Това е първата среща на такова равнище от 1958 г. насам, предадоха световните агенции. Вашингтон констатира, че по време на разговора е постигнат напредък в отношенията между двете страни, съобщи представител на Държавния департамент. Според агенция Ройтерс разговорът между двамата външни министри, който е първи за тях, е бил продължителен и конструктивен. През последните месеци двете страни водят консултации за възстановяване на дипломатическите си отношения и откриване на посолства във Вашингтон и Хавана. Според американски източник на форума в Панама може да се състои среща между двамата президенти Барак Обама и Раул Кастро.

Обама се обяви против терапиите за "излекуване" на хомосексуалисти

Президентът на САЩ Барак Обама заклейми психиатричните терапии, които целят да „поправят” хомосексуалната ориентация и жела...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка