X
 
 

Изглежда сигурно, че изчезнал чилийски военен самолет се е разбил

609 0
Изглежда сигурно, че изчезнал чилийски военен самолет се е разбил
Снимка: Getty Images/Guliver
Военновъздушните сили на Чили обявиха, че са били открити останки от изчезналия с 38 души на борда военен самолет Херкулес С-130, предаде БГНЕС.

Парчетата били на около 30 километра южно от мястото, над което за последно имаше радиовръзка със самолета. Няколко парчета са извадени от леденостуденото море между Южна Америка и Антарктида и се проверява дали са от този модел самолет.

Изчезна чилийски военен самолет с десетки хора на борда

Военен самолет Херкулес С-130 с 38 души на борда изчезна от радарите в Чили, съобщава БГНЕС, позовавайки се на АФП. Самолетът е летял ...

Товарната машина, която превозваше служители по поддръжката към полярна база на Чили на Антарктида, изчезна от радарите в понеделник. Няколко часа след това от военновъздушните сили обявиха, че самолетът със сигурност се е разбил, защото няма други възможности.

В сряда Чили изпрати допълнителни самолети да търсят останките, след като големи вълни в ледения проток Дрейк попречиха на корабите да търсят ефективно във вторник.

Полетът на изчезналия Херкулес С-130 беше рутинен и се изпълняваше в добро време, като нищо не предвещаваше проблеми, обявиха от армията.

Районът, над който изчезна товарният самолет, е непосещавана от хората част от световния океан, в която плават големи ледени късове, обитавани от пингвини. Дълбочината на водата е около 3500 метра.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители