"Изключително опасен": Мъж уби семейството си в САЩ

2064
"Изключително опасен": Мъж уби семейството си в САЩ
Снимка: iStock

"Изключително опасен" заподозрян е бил задържан в Ню Джърси, след като се твърди, че е застрелял трима членове на своето семейство, съобщиха властите след продължили часове усилия за задържането му.

26-годишният Андре Гордън "се предаде мирно", съобщи за АФП говорителката на полицейското управление в Трентън Лисет Риос.

Властите съобщиха, че Гордън, за когото се смята, че е бездомник, е започнал деня с кражба на автомобил в Трентън, след което е шофирал около 65 км до северното предградие на Филаделфия Левиттаун.

Там, според полицията, заподозреният е убил двама души - идентифицирани като 52-годишната му мащеха и 13-годишната му сестра.

Други трима души в къщата, включително непълнолетно лице, успели да се скрият, "докато той минавал през къщата и ги търсел", заяви на брифинг окръжният прокурор на окръг Бъкс, Пенсилвания, Дженифър Шорн.

След това заподозреният отишъл до близка резиденция, където нахлул, след което застрелял и убил 25-годишна жена - която според Шорн била майка на двете му деца - преди да пребие майка ѝ с приклада на пушката си. Очаква се тя да се възстанови.

Отивайки до близкия магазин за намаления, заподозреният откраднал автомобил "Хонда" от 44-годишен мъж, след което избягал. Според шерифа на градчето Фолс, Пенсилвания, Нелсън Уитни, мъжът не е пострадал.

След това заподозреният преминал границата на щата и се върнал в Трентън, където според полицията се барикадирал в триетажна къща.

Уитни заяви, че се предполага, че заподозреният е бил въоръжен с автомат AR-15, а полицията го определи като "изключително опасен".

В продължение на няколко часа те го призовават да се предаде.

"Андре, отдалечи се от прозорците. Знаем, че си вътре, ако искаш да се предадеш, набери 911 сега", каза полицията по високоговорител. "Ти си млад човек, имаш твърде много неща, за които да живееш".

По-късно Гордън е "локализиран на друго място в Трентън", каза Риос.

Директорът на полицията в Трентън Стив Уилсън заяви, че Гордън не е бил ранен и е вървял по улицата, когато към него се приближил патрулен полицай. Не е ясно дали той някога е бил в къщата, в която полицията е смятала, че се е барикадирал.

Хората в тази къща са били "успешно евакуирани без наранявания", каза Риос.

Въоръжените служители на SWAT са били видени да използват стълба, за да се качат на покрива на верандата и да помогнат на хората вътре да избягат през прозореца.

Тъй като заподозреният е пресякъл границите на щата, федералните власти - включително ФБР и Бюрото за алкохол, тютюн, огнестрелни оръжия и експлозиви - работят по случая заедно с местната, окръжната и щатската полиция, предава БГНЕС. 

ОЩЕ: ЮАР търси информация за двама заподозрени за убийството на Къро (СНИМКИ)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка