Лавров при Тръмп или Тръмп при Лавров? (ВИДЕО)

7007
Лавров при Тръмп или Тръмп при Лавров? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Без репортери. Без въпроси. Само руската информационна агенция ТАСС разпространи снимки от срещата между американския президент Доналд Тръмп и руския външен министър Сергей Лавров. Среща, която се състоя едва няколко часа, след като президентът на Съединените щати реши да уволни директора на ФБР Джеймс Коми, посочва The New York Times. И среща, на която присъства също руският посланик в САЩ Сергей Кисляк – този, с когото сегашният правосъден министър и пръв помощник в кампанията на Тръмп Джеф Сешънс се е срещал по време на самата кампания, макар да отричаше.

Същият подход беше използван и при срещата между Лавров и американския държавен секретар Рекс Тилърсън – без въпроси към Тилърсън. Което даде възможност на Лавров да покани репортери в руското посолство във Вашингтон и да разкаже за какво си е говорил с Тръмп и Тилърсън. Т.е. - имаме едната гледна точка, но не и коментарите на американската страна. И има информация, че санкциите срещу Русия заради Сирия и Украйна не са обсъждани. Има и кратък коментар на Тръмп: "Искаме убийствата, ужасните убийства да спрат в Сирия възможно най-скоро и всички работим в тази посока". Към настощия момент Тръмп не е коментирал срещата си с Лавров в Twitter – любимото му място да споделя информация. Вместо това е намери време да нарече демократите "фалшиви лицемери" заради подкрепата им за Коми.

Тръмп одобри план за въоръжаване на сирийските кюрди

Двама представители на американската отбрана заявиха за телевизионния канал NBC News, че президентът Доналд Тръмп е одобрил план за въо...

"А, той беше ли уволнен? Шегувате се", отговори Лавров за Джеймс Коми. Това беше единственият въпрос (бел. ред. - дали срещата между Лавров и Тилърсън е помрачена заради освобождаването на директора на ФБР), извикан от репортер преди срещата с Тилърсън. След срещата Лавров каза, че не е очаквал, че ще трябва да отговаря на такива въпроси (бел. ред. - дали Коми е освободен заради разследването за връзки между Тръмп и Русия в президентската кампания) и то предвид това "каква велика демокрация" е САЩ. Според руския министър е "унизително" американците да чуват, че държавата им е контролирана политически от Русия.

Всъщност Лавров идва във Вашингтон за пръв път от четири години насам. И коментира темата "Сирия" главно от гледна точка на това колко ужасна е ситуацията там, а не например по-задълбочено дали САЩ не иска да участва в т.нар. "зони за сигурност", договорени между Русия, Иран и Турция. Мисля, че американците са заинтересовани, каза накратко Лавров. „Нашият диалог беше освободен от идеологизираност, която бе характерна на администрацията на Обама", каза руският външен министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка