Майкъл Морел: Тръмп е агент на Руската федерация, без да си дава сметка за това

2581
Майкъл Морел: Тръмп е агент на Руската федерация, без да си дава сметка за това
Снимка: Getty Images

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп е "агент на Руската Федерация, без да си дава сметка за това", казва в коментарна статия във в. "Ню Йорк таймс" бившият началник на ЦРУ Майкъл Морел, предаде Франс прес.

В статията Морел казва и поради какви причини ще гласува на президентските избори на 8 ноември за кандидатката на Демократическата партия Хилари Клинтън.

Морел критикува остро Тръмп, изтъквайки, че той не само не е квалифициран за президентския пост, но и може дори да представлява риск за националната сигурност на САЩ.

Ние от света на разузнаването бихме казали, че руският президент Владимир Путин е вербувал Тръмп за агент на Руската Федерация, без той да си дава сметка за това, пише Морел, който е прекарал 33 години в ЦРУ.

Морел припомня, че Путин е бил агент на руското разузнаване, имащ опит в напипването на слабите места у мишените си. Той знае и как да използва най-добре тези слаби места.

Така например по време на първичните избори на републиканците Путин е отправял комплименти към Тръмп и последният е реагирал така, както е предвидил Путин, пише Морел.

Той напомня, че Тръмп нарече руския президент велик лидер и че призова руските разузнавателни служби да шпионират Клинтън. Тръмп дори постави под въпрос американския ангажимент в НАТО в случай на руска агресия срещу балтийска държава, припомня Морел.

Бившият шеф на ЦРУ обвинява още Тръмп, че е подкопал сигурността в страната, като е призовал за забрана на влизането на мюсюлмани в САЩ. Това засили риториката в пропагандата на джихадистите, които твърдят, че борбата с тероризма е в действителност война срещу исляма, смята Морел.

САЩ ще повишава статута на Киберкомандването

Администрацията на Барак Обама се подготвя за повишаване на статута на Киберкомандването на Пентагона, съобщи в. „Джерусалем пост...

В статията във в. "Ню Йорк таймс" Морел казва, че ще подкрепи Хилари Клинтън, защото вярва, че тя ще знае как да изпълни най-важната задача на президента - гарантирането на сигурността на страната.

Морел припомня, че Клинтън е била една от най-пламенните защитнички на специалната операция, при която беше ликвидиран Осама бин Ладен. От многобройните си заседания, на които е присъствал заедно с Клинтън в качеството й на държавен секретар по време на първия мандат на Обама, Морел си спомня, че тя винаги е познавала добре дискутираните въпроси, задавала е точните въпроси и е променяла мнението си, когато са й представяли правилните аргументи.

От своя страна Тръмп обвини Морел, че е марионетка на Белия дом.

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп обвини бившия шеф на ЦРУ Майкъл Морел, че е действал по заповед на Белия дом, когато го нарече „неволен агент на Русия”.

„Домашният сървър на Клинтън, за който тя лъга американците, беше огромен риск за националната сигурност, така че не е чудно, че кампанията й активира още една пешка на Обама-Клинтън, не независим човек, защото той щеше да се опита да промени темата на разговора”, се казва в изявление на Тръмп във Фейсбук.

Републиканците искат да заменят Тръмп с друг кандидат

Анонимна анкета на изданието „Politico” засили спекулациите, че ръководството на Републиканската партия в САЩ иска кандидат...

Бизнесменът имаше предвид скандала около електронната кореспонденция на Клинтън в качеството й на държавен секретар, която се е пазела на личен сървър и е била уязвима за хакери.

Изказвания като това на Морел по адрес на Тръмп се появяваха много кратно. В края на юли щабът на Клинтън обвини Тръмп, че му помагат руски хакери, заподозрени за атаката срещу сървъра на Демократическата партия.

Тръмп реагира като предложи на руските хакери да намерят и оповестят десетките хиляди електронни писма, изчезнали от личния сървър на Клинтън в качеството й на държавен секретар.

Демократите заявиха също, че Тръмп насърчава шпионажа от страна на други държави и дори го обвиниха в държавна измяна.

Самият Тръмп заяви, че обръщението му към Русия е било саркастична шега, съобщи bTV.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Вече има ново американско оръжие на бойното поле, заяви Белият дом

Посланикът на САЩ в Германия напуска

"САЩ ще продължи да помага на Украйна": Блинкен със светкавична визита в Киев

Мексико отчита спад на нелегалната миграция

САЩ: Смяната на Шойгу показва отчаянието на Путин да поддържа войната в Украйна

Белият дом: Не вярваме, че в Газа се извършва геноцид

САЩ: Законът за чуждестранното влияние е несъвместим със западните стремежи на Грузия

След Бил Гейтс Мелинда напусна и фондацията им

Заснеха машинистка в метрото да се гримира в движение (ВИДЕО)

Силно земетресение край бреговете на Мексико

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com