X
 
 

Медици извършват очни хирургични операции в самолет-болница

2452 0
Медици извършват очни хирургични операции в самолет-болница
Снимка: Getty Images/Guliver
Около 20 лекари и медицински сестри са включени в международния екипаж на "Флаинг ай" - единствения в света самолет-болница, съобщава dariknews.bg. Във въздушното болнично заведение се извършват очни хирургични операции и се хвърля светлина върху най-новите медицински открития в офталмологията. На пръв поглед тази летяща болница не се различава от другите търговски самолети на летището в чилийската столица Сантяго.

Когато влезе в самолета, обаче, човек вижда модерен медицински център, който прекарва 80% от времето си през годината в обучаване на офталмолози в четирите краища на света. Самолетът-болница е собственост на американската неправителствена организация "Орбис". В резултат на споразумение между Католическия университет в Чили и "Орбис" самолетът-болница кацна в южноамериканската страна, за да обучи чилийски, боливийски и перуански медици.

Нови капки за очи разтварят катаракта

Учени от Калифорнийския университет в Сан Диего (САЩ) са разработили препарат на основата на стероид, способен буквално да разтвори кат...

28 офталмолози, анестезиолози и медицински сестри от 15 държави участват в обучаващия екип, който извършва също безплатни операции на катарактата и лекува увреждания, свързани с глаукома. "Моята болница сменя пейзажите и пациентите на всеки 3-4 месеца", каза 31-годишният чилийски офталмолог Андреас ди Лусиано, който отговаря за обучението в областта на хирургията. "Участниците говорят различни езици. Климатът се променя. Една болест заменя друга", допълва той.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...

Последно в Актуално