"Нацистката Хамас гори еврейски бебета, а вие мълчите": Посланикът на Израел в ООН моли света да си отвори очите (СНИМКИ)

4294
"Нацистката Хамас гори еврейски бебета, а вие мълчите": Посланикът на Израел в ООН моли света да си отвори очите (СНИМКИ)
Снимка: Getty images/Guliver

Израелският посланик в ООН Гилад Ердан и неговата делегация носеха жълта звезда на Давид на заседанието на Съвета за сигурност на ООН на 30 октомври с посланието „Никога повече“, съобщи „Джерусалем пост“. Съветът за сигурност се занимаваше с войната в Израел и хуманитарната ситуация в Газа.

Тежки обвинения 

„Когато еврейските бебета бяха изгорени в Аушвиц, светът мълчеше, а днес еврейските бебета бяха изгорени в Беери и южните градове от нацисткия Хамас – и светът отново мълчи“, заяви Ердан.

„Ще те накарам да си спомняш срама от мълчанието си всеки път, когато ме погледнеш“, добави Ердан. „Ще нося жълтата нашивка, докато нацистката Хамас не бъде елиминирана и докато Съветът за сигурност спре да мълчи и осъди клането от 7 октомври. Някои от вас не са научили нищо през последните 80 години! Някои от вас са забравили защо ООН беше основана. Затова ще ви напомня. От днес нататък всеки път, когато ме погледнете, ще си спомняте".

„Когато дядо ми и децата му бяха изпратени в Аушвиц, светът мълчеше. Когато съпругата му и техните седем деца бяха изпратени в газовите камери, светът мълчеше. Когато телата им бяха изгорени заедно с милиони еврейски бебета, светът беше мълчи", каза Ердан, сравнявайки мълчанието на ООН с клането на Хамас на 7 октомври с мълчанието на международната общност по отношение на ужасите на Холокоста.

Израелският посланик в ООН също така заяви, че мълчанието на организацията е "окуражило нашите врагове".

„Те видяха, че този съвет дори не осъди нацистките убийци. Те чуха генералния секретар да изрази разбиране за нацисткото клане“, продължи той. „Сега те знаят, че избиването на евреи в леглата им е посрещнато с мълчание. Те бяха толкова страстни за мълчанието и бездействието на тази организация, че нямат търпение сами да избият евреи“.

Ердан каза още, че „ако Хитлер имаше акаунт в „Х“, той щеше да изглежда точно като този на Хаменей“ и добави, че „въпреки крещящия нацизъм на Иран и идеологията на ислямския райх, генералният секретар и служители на ООН все още се срещат с ирански служители, без да казват една-единствена дума на осъждане за тяхната подкрепа за геноцида".

В края на своите бележки израелският посланик в ООН даде да се разбере на членовете на съвета, че въпреки тяхното мълчание Израел ще продължи да се защитава във войната срещу „Хамас“ в Газа: „Народът на Израел е силен, ние не можем да бъдем счупени и ние няма да ходим никъде. Мнозина се опитаха да ни унищожат, но ние сме тук, за да останем. Израел ще победи, ще смаже „Хамас“ и ще върне заложниците".

ОЩЕ: Япония започна битка срещу спонсорите на Хамас

Зверства срещу бебета от Израел

Припомняме, че американският президент Джо Байдън заговори за зверства срещу бебета във войната в Израел, след като политическият кабинет на израелския премиер Бенямин Нетаняху го стои - за обезглавени такива. Само че впоследствие от CNN се извиниха за казаното, защото не беше потвърдено: "Трябваше да бъда по-внимателна": Журналистка от CNN се извини за новината, че Хамас са обезглавявали бебета

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Арест за трима венецуелски опозиционни активисти след предизборен митинг

Белият дом с призив за "мирни" протести в университетските кампуси

Ключова визита: Илон Мъск води преговори с лидера на Китай (ВИДЕО)

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка