Ново приложение на Google Maps ще съобщава за горски пожари

2048
Ново приложение на Google Maps ще съобщава за горски пожари
Снимка: Google

Google Maps пусна предупредителна нова функция, която ще ви помогне да се спасите от смъртоносни горски пожари.

От октомври нов опция за указание за пожар ще се присъедини към другите филтри на Google Maps, които показват състоянието на трафика, обществения транспорт и велосипедните маршрути, съобщи Евронюз.

В блог, публикуван в сряда, директорът на Google Earth&Earth Engine Ребека Мур заяви, че функцията ще даде на потребителите лесен начин да бъдат информирани за множество пожари наведнъж.

За функцията с указание за горски пожар е отговорен факта, че изменението на климата направи горските пожари все по-често срещани, каза Google.

Според Европейската агенция по околна среда, през 2018 г. горски пожари са възникнали в повече европейски страни от всякога.

Указанието на горски пожар ще бъде разпространено по целия свят от тази седмица, каза Google, в опит да помогне на хората да вземат "бързи, информирани решения по време на извънредни ситуации".

„Просто докоснете "пожар", за да видите наличните връзки към ресурси от местните власти, като уебсайтове за спешни случаи, телефонни номера за помощ и информация и подробности за евакуация“, пише Мур.

Потребителите в САЩ, където горските пожари са изгорили почти 10 000 жилища само през 2020 г., ще имат достъп до бързи актуализации за размера и разпространението на всеки пожар, както и информация за това кога състоянието на пожара е актуализирано за последно.

Google Maps може да позволи на непознати да следят местоположението ви в реално време

Google обяви ново подобрение, отнасящо се до споделянето на местоположение за Maps, което едновременно може да е и полезно, и притеснит...

Google заяви, че се надява да предостави по-подробна информация и на други страни "през ​​следващите месеци", започвайки от Австралия, където пожарите изгориха 186 000 квадратни километра земя миналата година - площ почти два пъти по-голяма от Португалия.

Мур разкри също, че Google ще разшири своя инструмент Tree Canopy Insights до 100 града по света, спрямо сегашните 15 в САЩ. Инструментът използва въздушни изображения и изкуствен интелект, за да идентифицира градските райони, които са изложени на риск от значително повишаване на температурата по време на екстремни метеорологични условия - така наречените „топлинни острови“. С данните на Tree Canopy местните власти имат свободен достъп до информация за това къде да засаждат дървета, за да увеличат сянката, да намалят топлината и да смекчат тези неблагоприятни ефекти“, пише Мур.

През юли, когато части от американския северозапад и Канада преживяха историческа гореща вълна, експертът по градско горско стопанство Рене ван дер Велде каза пред Евронюз, че дърветата са основен инструмент за понижаване на температурата в градовете.

„Трябва да направим един вид промяна на парадигмата в мисленето за градовете, да поддържаме нашите дървета и зелени площи живи и спасяващи“, каза той.

Мур също обяви нов инструмент за създаване на адреси, който според нея ще опрости процеса на добавяне на местоположения и пътища към картата в селските райони и развиващите се страни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Сенатът на САЩ отхвърли републиканските искове за импийчмънт на вътрешния министър

Microsoft засече руски опити за влияние на предстоящите избори в САЩ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка