Обама ще се опита да убеди Сандърс да подкрепи Клинтън

567
Обама ще се опита да убеди Сандърс да подкрепи Клинтън
Снимка: Gettyimages

Американският президент Барак Обама прие в Белия дом един от кандидатите за поста му от неговата Демократическа партия - Бърни Сандърс.

Двамата са видени да се разхождат покрай колонадата на Западното крило и да влизат в Овалния кабинет, предаде АФП.

Според повечето информации целта на срещата е Обама да убеди Сандърс да признае поражението си от своята противничка в предварителната партийна надпревара – Хилъри Клинтън, предаде БГНЕС.

Във вторник Клинтън спечели изборите при демократите в Калифорния, Ню Джърси и още 2 щата, като по този начин си осигури подкрепата на достатъчно партийни делегати, които да я посочат за кандидат за президент на конгреса им през юли.

Въпреки сигурната си математическа загуба, определящият се като „социалист” Сандърс отказа да оттегли кандидатурата си и заяви, че ще остане в надпреварата, докато делегатите не гласуват на конгреса.

С кампанията си, в която основна тема бяха огромните социални неравенства в САЩ и диктатът на финансовата класа, Сандърс успя да мобилизира милиони предимно млади гласоподаватели, които до този момент бяха отчаяни от политическата монофоничност в САЩ. Голяма част от привържениците на Сандърс виждат Клинтън като кандидат на статуквото.

Сега обаче пред Обама стои вероятната задача да убеди Сандърс да декларира подкрепата си за Клинтън, поради нуждата от партийно обединение срещу вероятната републиканска кандидатура – тази на Доналд Тръмп.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com