От ноември САЩ ограничават влизането на имигранти без медицинска застраховка

2383
От ноември САЩ ограничават влизането на имигранти без медицинска застраховка
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа постановление, което въвежда ограничения за влизане на територията на САЩ на имигранти, които нямат медицинска застраховка или средства за медицински разходи, съобщават от Белия дом, пише БГНЕС. Според документа, при влизане в страната имигрантите трябва да притежават медицинска застраховка за срок от 30 дни. В противен случай чужденецът трябва да разполага с достатъчно пари, за да плати възможни медицински разходи. В случай, че не разполага с нито едно от двете, престоят му в страната ще бъде преустановен и ограничен.

Отбелязва се, че това правило няма да важи за чужденци с действителна имигрантска виза, издадена до влизането в сила на това разпореждане. То няма да се отнася и до гражданите, получи така наречената „специална имигрантска виза”, за деца на граждани на САЩ, за притежатели на виза IR-5 (родители на граждани на САЩ), SB-1 (при връщане на постоянно пребиваващ), както и за визи от типа IR-2, IR-3, IR-4, IH-3 или IH-4. Новите правила няма да засегнат също притежателите на друг вид визи, освен имигрантските. Те няма да засегнат и постоянно пребиваващите в САЩ, хората, чакащи убежище, статут на бежанец и други. Постановлението влиза в сила от 03.11.19 г.

Норвегия ще връща имигранти без виза

Норвегия обяви, че възнамерява да връща пристигащите имигранти без виза, особено на границата с Швеция, съобщава АФП. Тази крачка е ча...

През август Белият дом издаде и разпореждане, което позволява на американските власти да ограничат издаването на разрешителни за постоянно пребиваване (зелени карти) на онези имигранти, които разчитат на социални помощи от държавата. Под ударите на документа попадат имигранти, които са получавали социални помощи повече от 12 месеца за последните три години. Критерият „зависимост от обществото” присъстваше и преди при издаването на зелени карти, но досега не е бил ясно дефиниран.

Доналд Тръмп неведнъж е изразявал недоволството си от съществуващата имиграционна система в САЩ, при която в страната влизат предимно роднини на вече живеещи там имигранти. Президентът предложи да се въведе нова система, която да разглежда дали новият имигрант ще бъде полезен за обществото, включително нивото му на образование и работоспособност. Тази инициатива не срещна одобрение в Конгреса. Опонентите на Тръмп смятат, че той се стреми да ограничи имиграцията изобщо поради националистически подбуди. Администрацията на президента отхвърля подобни спекулации.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Демократите в САЩ спасиха законопроекта за Украйна и Израел от крайнодесни републиканци

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Аржентина обяви, че иска да се присъедини към НАТО като глобален партньор

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка