Пак стрелба и масово убийство в САЩ

2845
Пак стрелба и масово убийство в САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver

Четирима души, сред които и деца, загинаха при поредно масово убийство в САЩ. При инцидентът в провинциален град в щата Вашингтон въоръжен мъж най-напред е застрелял жертвите си, преди да се самоубие, предаде БГНЕС.

Все още неидентифицираният извършител сам е посегнал на живота си след 3-часови преговори с полицията, съобщи Райън Спърлинг от полицейските служба в окръг Мейсън. „Той е застрелял четирима души, включително деца, след което се е самоубил”, заяви Мейсън пред АФП.

15-годишно момче с огнестрелна рана след стрелба пред училище в София

15-годишно момче от София е в болница с огнестрелна рана. Друго момче, с година по-голям от пострадалия, го прострелял пред столично уч...

Според регионални медии, които се позовават на официална информация, стрелецът е убил съпругата и децата си. Едно от тях е успяло да избяга.

Извършителят се е обадил на полицай, който познавал, в ранните сутрешни часове. В последствие специални части и полицаи са пристигнали на мястото. Те са се опитали да преговарят с мъжа, но след три часа той излязъл от къщата си и се застрелял.

Вчера, при престрелка в щата Канзас друг човек уби трима и рани 17 души. В началото на седмицата, при безразборна стрелба в щата Мичигън, 45-годишен шофьор на услугата „Юбер” отне живота на шестима и в последствие се предаде на властите.

Вчера американският президент Барак Обама адресира продължаващия проблем, като отново настоя за законодателни промени и по-голямо медийно внимание, които да намалят убийствата с огнестрелни оръжия.

Нова кървава драма в САЩ

Поне четирима са убитите при стрелбата, която откри по колегите си служител във фабриката за производство на косачки за трева в америка...

В САЩ всяка година над 10 000 души умират по този начин. През 2015г. случаите на стрелба с повече от 1 жертва надвишаваха дните от годината. Втората поправка в американската конституция гарантира на гражданите право на оръжие. Обама превърна в една от основните цели на президентството си да въведе по-стриктен контрол върху притежанието на огнестрелни оръжия, но действията му най-често са блокирани от доминирания от републиканци Конгрес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com