Политическата война в САЩ за бюджета стигна смехотворни висини

2502
Политическата война в САЩ за бюджета стигна смехотворни висини
Снимка: Getty Images/Guliver

Американският президент Доналд Тръмп отмени участието на САЩ в Световния икономически форум в Давос, Швейцария. Решението е заради липсата на финансиране за федералното правителство на САЩ.

В изявление на прессекретаря му Сара Сандърс се казва: "Като имаме предвид, че 800 000 американски служители не получават заплати и за да бъде сигурен, че екипът му ще може да помогне, ако се наложи, президентът Тръмп отмени посещението на американската делегация на Световния икономически форум в Давос, Швейцария следващата седмица".

На Тръмп му се наложи да плаща храна заради караницата за бюджета на САЩ

Американският президент Доналд Тръмп плати от собствения си джоб храната за официално посрещане в президентската резиденция във Вашингт...

Поради същата причина Тръмп поиска от говорителя на демократите в Камарата на представителите на Конгреса Нанси Пелоси да не отива на визита в Белгия, Египет и Афганистан. В писмо до нея, държавният глава на САЩ настоява, че заради липсата на споразумение за бюджета на САЩ за финансовата 2019 година е по-добре тя да планира пътуването за по-късна дата.

"Със съжаление ви информирам, че вашето пътуване до Брюксел, Египет и Афганистан беше отложено. Ще планираме тази седемдневна екскурзия когато правителството възстанови работата си. Сигурен съм, че ще се съгласите, че отлагането на това пи ар събитие е правилно", се казва в писмото на Тръмп до Пелоси. Държавният глава на САЩ отива и още по-далеч, предлагайки на лидера на Конгреса да си купи билет за пътнически самолет, ако все пак реши да пътува.

Писмото на Тръмп идва ден след като Нанси Пелоси поиска от президента да отложи за по-късна дата традиционната си реч пред Конгреса "За състоянието на Съюза", планирана за 29 януари. Като причина за отлагането тя изтъкна също липсата на споразумение за американския бюджет, заради което не може да бъде гарантирана сигурността на президента.

Персоналната вражда между Тръмп и Пелоси е само поредната краска от политическата криза в САЩ, предизвикана от нежеланието на демократите да одобрят 5,7 милиарда долара за финансирането на стената по границата с Мексико – обещание, с което Тръмп дойде на власт. Именно заради това САЩ още нямат държавен бюджет за тази година.

Тръмп направи фасон на демократите и набързо напусна среща за бюджета на САЩ

Американският президент Доналд Тръмп ядосано напусна преговорите с демократите за държавния бюджет на САЩ, който зависи от финансиранет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

САЩ ще правят специални сензори за умни бомби за Украйна (ВИДЕО)

The Telegraph: Тръмп има мащабен план за НАТО и за мир в Украйна

"Катастрофално положение": Наводнения в Тексас

Мексико продължава издирването на трима сърфисти

Путин плаща за оръжие за Украйна: САЩ прокарват нов план

Стотици арестувани в САЩ по време на студентските протести (ВИДЕО)

ООН призова Грузия да оттегли проектозакона за „чуждестранното влияние“

Байдън за студентските протести: Редът трябва да надделее

Байдън ще направи изявление за университетските протести в САЩ

Внезапно почина още един подател на сигнали за дефекти на Boeing

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com